Getuigschrift Concordia Inter Nos

Auteur: Martin de Rooij

Wie weet meer over 'Ben' die Berlinerbollen verkocht?

Getuigschrift

Getuigschrift

Mijn vader Ben de Rooij (12 januari 1941 - 30 januari 2020) heeft als jongen van 15 jaar en 7 maanden oud de theorie en de praktijk van het timmeren van de technische dagschool 'Concordia Inter Nos' op 12 juli 1956 afgerond (Zie afbeelding).
Veel heeft hij mij over zijn schooltijd nooit verteld maar misschien dat nog in leven zijnde school-, klasgenoten of docenten hem hebben gekend en mij over deze tijd meer kunnen en willen vertellen?
Hetgeen waarover mijn vader het wel eens had was dat (ongeveer in die tijd) een verkoper (bakker) met zijn kar Bosschebollen/Berlinerbollen langs de huizen ging om zijn producten aan de straat te verkopen en daarbij riep: "Bosschebol/Berlinerbol", waarop mijn vader en zijn vrienden wellicht klasgenoten hem de dan nariepen met: "Bosschebol/Berlinerbol, eet ze op een scheet je vol"! Wat ze door hem niet in dank werd afgenomen.
De reden waarom ik dit omschrijf was naar aanleiding van "Ben" die in zijn geplaatste reactie van december 2014 het had over een man met een kar Berlinerbollen die veelal langs de school voorbij kwam. Wellicht betreft het hier dezelfde man zoals door mij omschreven en kan of wilt "Ben" of anderen mij ook daarover wat meer vertellen?
Verder hoop ik dat mijn bijdrage weer een stukje nostalgie is voor degene die op deze school gezeten of daar als docent hebben gewerkt!