Hasebroekstraat 21 1-hoog

Herinneringen

Ik ben Peter Bruggeling, zoon van Jan en Grada Bruggeling. Zij hebben ooit een wasserij gehad en later een stomerij op nummer 12.
Wij woonden op nummer 21 1-hoog. Ik heb een heerlijke en zo fantastische tijd daar gehad .

Fragmenten van herinneringen:

- Tante To: sigarenwinkeltje met snoep en kauwgumplaatjes van Batman en The Thunderbirds.

- Namen: familie Houweling, André Gerver, Sjors en Carla de Boer, Johan en Didi Herrenberg. Hans Grasmaaier , Zwarte padje.

- Bellamystraat: daar stonden in de Garage de vrachtauto's van de Bijenkorf en de smederij.

- Nog meer (bij)namen: Jaap de Knaller, Jan Koch, Oom jan Mulder; de Aardappelman, Arie de Melkboer, Sjef van koffiehuis Marktzicht, mini-poedeltje Whisky met prachtige halsband, Piet Meijer die de marktkarretjes weghaalde.

- Pierenbadje, Topido Kwakersplein, woensdag clubhuis Bulletje Borger: beeldjes schilderen, Kapteijn: lompen en metaal

En ik weet nog zoveel verhalen, kan er wel een boek over schrijven.

Groet

Peter Bruggeling

Sander Koster

Erg herkenbaar

Leuk dit te lezen, ik zat met je zus Carla op dezelfde lagere school en liep met haar naar en van school.  Mijn oma woonde op 23h naast jullie. Ik kan mij alles nog goed herinneren van jouw ouders hun stomerij.

IOp de markt stond ook nog "malle jopie" en voor het koffiehuis die man die altijd riep " nieuwe radiobode". Twee kaasboeren waarvan een een bekende naam is geworden "boer geert"  tante To haar sigarenwinkel met daar bovenwonende haar familie Houweling en aan de overkant fam Te Riele.

Mooie tijd gehad daar met zoveel" ooms en tantes".

Ed Smeets

Hasebroekstraat

Min grootouders woonden op een hoog boven de paardenslager, recht tegenover de Nicalaas Beetsstraat.