Wie weet meer over Corrie Brok?

Op verzoek van Tjitske de Jong is deze oproep vervallen

Bij de rode punt Corrie Brok

Hallo (oud) bewoners van West,

Wie heeft CORRIE BROK gekend (1946 Utrecht - 2006 Amsterdam)? Of met haar artiestennaam CORRY VAN KESSELCorrie woonde volgens haar persoonskaart onder andere in de Banstraat, de Maasstraat, de Van Oldebarneveltstraat, op de Da Costakade en in de Von Zesenstraat.
We zijn op zoek naar mensen die haar gekend hebben, haar als buurvrouw hadden, met haar hebben gewerkt, enzovoort. Ze is niet getrouwd en had geen kinderen voor zover we kunnen nagaan. Wat voor vrouw was het? Ze was actrice. Deed ze daarnaast nog ander werk? Waaraan is ze overleden? Ze is in november 2006 begraven op de begraafplaats De Nieuwe Ooster. Dat graf is inmiddels helaas geruimd. Waren er mensen op haar begrafenis?
Corrie noemde zich CORRY VAN KESSEL in de film Rooie Sien waarin ze meespeelde. En ze speelde in 1977 onder die naam in het vrouwenkabaret in Amsterdam ’Een traan voor elke roos’.
Wie vertelt ons meer over Corrie Brok alias Corry van Kessel?

PS En voor wie zich afvraagt waarom we dit willen weten: Corrie was een pleegkind in het gezin van onze oom en tante. Toen tante overleed in 1954 ging Corrie naar een internaat en daarna is de familie haar helaas uit het oog verloren ...

Bijgaande foto heeft in diverse kranten gestaan, met lovende recensies over het Vrouwenkabaret  dat tijdens het Holland Festival in 1977 in première ging. Corrie is de tweede van links.

Met groet,
Tjitske de Jong

Henk van Dijk

Re: Corrie Brok / Corrie van Kessel

Tjitske de Jong,

Het email-adres is doorgegeven aan Imara.
Veel meer kunnen wij er niet aan doen. Als zij (om wat
voor reden) geen contact meer kan of wil hebben, dan
houdt het ook voor ons zo'n beetje op.

Henk van Dijk / moderator

Tjitske de Jong

Corrie Brok / Corrie van Kessel

Ik zou via de webmaster graag weer in contact komen met Imara, die begin januari liet weten Corrie gekend te hebben. Imara lag met griep in bed en kon toen niet verder reageren. Herhaalde pogingen van mij om via de mail contact met Imara te krijgen, hadden geen resultaat. Dus nu probeer ik het via deze weg nogmaals in de hoop dat het lukt. Alvast bedankt!

Henk van Dijk

Re: Corrie Brok

Tjitske de Jong,

Het email-adres is doorgegeven aan Ilonka.

Henk van Dijk

Tjitske de Jong

Corrie Brok

En ondanks herhaalde pogingen heb ik na een eenmalig contact begin met Imara begin januari nooit meer iets van haar gehoord. Wat jammer. Ik zou zo graag weer in contact met haar komen. Imara, wil je me weer mailen?

Tjitske de Jong

Corrie Brok

Wat leuk om weer een reactie te ontvangen. Nu van Ilonka van der Putten. Ik zou graag via e-mail in contact met haar komen. Webmaster?

ILONKA van der Putten

Corrie Brok aka Van Kessel

1. Ik heb met Corrie op een internaat gezeten in de vijftig/zestiger jaren.
    we waren goed bevriend en hebben elkaar later in de zeventiger jaren nog vaak bezocht. Zij had een grote liefde in die tijd! Het eind van die relatie was voor haar heel erg! Zij had geen familie voor zover ik wist.
  2. Ik ben zelf eind 1980 uit Nederland vertrokken en leer nu pas dat ze al lang geleden overleden is.

Imara

Corrie

Ik heb Corrie goed gekend, en weet ook wel het een en ander over haar en haar verleden.

Als uw nog belangstellng heeft, wil ik graag berichten per email wat ik weet.

Vriendelijke groet

Imara

De webredacteur heeft de twee dames met elkaar in contact gebracht.

Tjitske

Corrie Brok

Wat leuk na dik 2 jaar een reactie te krijgen op mijn vraag wie Corrie Brok gekend heeft. Ik zou graag persoonlijk (via mijn mailadres) in contact komen met degene die eergister een reactie plaatste, Willard Terrahe. Kan dat?

Met groet,

Tjitske

Vraag is door de webredacteur beantwoord.

Willard Terrahe

nog nodig ?

hallo...zijn reacties niet meer nodig....? Ik heb Corrie gekend toen ze nog in de Banstraat woonde, samen met haar gezongen en even vriendje geweest. Achtergronden van haar ken ik niet......wij hebben samen gezongen ...toevallig las ik deze oproep, vandaar..

Vriendelijke groet, Willard