Op zoek naar foto's of klasgenoten.

Admiraal de Ruyterschool in de Bestevaerstraat in West

Verteller: Ruud de Vries

Op zoek naar oude klasgenoten of klassenfoto's uit deze leuke tijd.

Admiraal de Ruyterschool - Collectie Stadsarchief Amsterdam - juli 1987

Ik ben op zoek naar foto's, ik ken René de Rijter ook nog wel wij waren de enige donkere kinderen op de Admiraal de Ruyterschool volgens mij.

Ik, Ruud, ben de oudste van dit gezin van vijf kinderen: Roy, Judiet, Carla en Carolina.

Ik zat bij meester Van Gent (met z'n kale krent) meester Amsdorf (was heel donker en heel streng) en juffrouw van Dijk (had zwart haar) die aan de haren trok je oorlel een draai gaf en en meer mishandel praktijken met de lat dus behoorlijke losse handjes had totdat de ouders het niet meer vonden kunnen en naar school gingen protesteren toen wij alle onze beklag thuis deden.

Wij René v.d. Erf, Fred de Wit en nog iemand uit de Witte de Withstraat kan even niet op de naam komen (Fred de Wit van de juwelier in de Jan evertsestraat).

Wij hadden een vast kluppie vonden antwoorden boekjes in de pause op zolder van de school konden zo ook op het dak en gingen spuwen op van Gent zijn kale kop wat door de wind gelukkig niet lukte anders waren we heel erg de klos.School zwemmen dan kwam je langs snackbar Marja. LATER een aantal jaren verder een biljardje leggen in de kroeg de Krommert (Hoekstra Witte de With -Jan Evertsestr.waar Andre Hazes op de bar stond te zingen hij was toen nog niet bekend.Zwemmen in het Jan v Galenbad,snackbar Marja patatje halen ook na de bioscoop die daar nog zat.Er zal eerdaags wel weer het e.e.a. naar boven borrelen want het is een tijd geleden.Wel leuk die bekende namen te lezen.

Ook heb ik nog bij Meester Amsdorf in de klas gezeten en zie Jan de Haan tegen het raam aan zitten en volgens mij zit Yvonne Witte vooraan op de foto een beetje een gezette tante woonde die niet in de J.H.Z.Trompstraat om de hoek v.d. Bestevaerstr.

Wij woonde in de Reinier Claeszenstraat.

Eric Hillmann

Admiraal de Ruyterschool

Dag Ruud,

We hebben niet samen in de klas gezeten, dat is zeker. Ik heb daar op school gezeten van 1948 tot 1955. Meesters en juffen: Baars, Brouwer, Snoek, Tamsma en de Vries, Hoofdmeester v.d. Hoef.

Gelukkig niet bij juffrouw van Dijk in de klas gezeten. Hoewel ze me (toen ze een keer waarnam) met vliegertouw geboeid in de hoek zette omdat ik naar mijn oma in Duitsland was geweest. Ze verloor haar broer tijdens de oorlog. Daarom!

Ik heb twee keer een reünie meegemaakt, in 1984 en 2000.

Groet, Eric