De chinees op de hoek Bestevaerstraat - Jan van Galenstraat

1 Fan

In mijn beleving is dit zo rond 1965 a 1970 dat mijn ouders 1x per week chinees gingen halen op de hoek Bestevaerstraat - Jan van Galenstraat.
Met twee eigen pannetjes ging mijn vader de deur uit om voor mijn moeder bami te halen en voor hemzelf nasi.

Afscheid van Chinees Wah Do Amsterdam West

Op 29 november 2009 namen we afscheid van de Chinezen uit het restaurant op de hoek van de Bestevaerstraat/Jan van Galenstraat van Amsterdam. De reden van sluiting van het restaurant was dat zij te weinig inkomsten hadden en op zoek naar ander werk moeten gaan.

Het bevreemdde mij dan ook dat het restaurant voor de sluiting al ruim een maand was gesloten en op dat moment miste ik hen al..
Zo ongeveer 24 jaar lang bestelden we er regelmatig eten, aten er gezellig, ook al was het er primitief qua interieur. Maar de ambiance was er goed, het eten goedkoop en de bescheiden eigenaresse bekommerde zich als een moeder over haar gasten.
Soms kwamen we ook zomaar even langs, hetzij om tijdschriften langs te brengen en vroeger zelfs omdat ik de menukaart had aangepast, omdat de prijzen enigszins stegen. Maar het eten bleef er zeer goedkoop in tegenstelling tot andere Chinese restaurants in de omgeving.

Lees ► HIER ◄ verder