Meld je aan
organization

Geheugen van West

Geschiedenis
De website is in 2004 door het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer gestart. Dit stadsdeel heeft daarmee de basis gelegd voor een fantastische verzameling verhalen en foto’s over een markant deel van Amsterdam. Vanaf 2004 werkt een vaste schrijversgroep - die regelmatig bijeenkomt in De Brug aan de Aalbersestraat in Geuzenveld - aan de website. De samenstelling van de schrijversgroep wijzigt met de tijd, maar er is steeds een kern van 8-10 vaste vrijwilligers die interviewen, verhalen verzamelen en zelf verhalen schrijven. En er is een grotere groep die regelmatig - ook vanuit het buitenland - nieuwe, zelf geschreven verhalen instuurt.

De stichting Geheugen van West is in 2007 opgericht en inmiddels is er een vast samenwerkingsverband met het Amsterdam Museum.