Reactie op verhalen over bewoners van Hegelhof

Julia Malizia

Hallo allemaal, ik kreeg deze link door van mijn dochter Lisa. Het is misschien wel een beetje late reactie, maar beter laat dan nooit. Ik ben geboren en opgegroeid op Hegelhof nummer 12 2-hoog.

Hegelhof - 18 februari 1994 - Fotograaf Martin Alberts - Beeldbank Stadsarchief Amsterdam

Mijn vader is helaas in 2002 overleden, mijn moeder leeft nog en is inmiddels 90 jaar oud en woont in Osdorp. Romeo woont buiten Amsterdam, ik ben getrouwd met Wim en wij hebben twee kinderen en zijn inmiddels ook al opa en oma.

Mijn herinnering aan de tijd in het Hegelhof is heel fijn. De kerstboom verbranding, die hele hoge stapel in de brand,  maakte veel indruk. Dan om 12 uur bij verschillende buren langs, overal welkom en wat te eten en drinken. Geweldig! Ook altijd buiten spelen met elkaar en schaatsen op de opgespoten straat. Slagbal, verstoppertje, touwtje springen en nog meer.. Onze buren waren familie van Eijk, tante Bep, ik heb de jongens nog wel eens gezien  op de begrafenis van ome Joop. De vader van mijn vriendin Annemieke Smit. Iedereen noemde je ook oom of tante. Bij ons op de trap woonde familie. Langeveld, van Duyl later fam de Kort, op die kinderen heb ik nog wel eens gepast. Daarna kwam familie van Vlaanderen. De hr en mevrouw. Van Hulst kwamen later op de woning van Langeveld. Familie de Groot, Boyer. In het portiek bij Annemieke, woonde nog meer vriendinnen, Monique met haar broertje Mark. Gina Leidelmeyer die zijn toen verhuisd naar een flat langs de coentunnelweg, ben daar ook nog eens geweest. Frida Margaroli, Selderslag, de naam van de meiden ben ik even kwijt, sorry! Familie. Jansen met Huub en Thecla die ken ik ook nog en de familie Bernard, de Bruijn en Neyman uiteraard ook. Huddepol. Fam. Bosland natuurlijk ook. Familie. Marsman. Leuk om al die verhalen te lezen. Wie weet later nog meer.. groetjes Julia