Jeugdherinnering van Ankie Jansen

Fagelstraat 73-hs

Auteur: Ankie Jansen
Fagelstraat, voorbij de zijstraat is nummer 7, rechts de Fagelschool - 1983 - Beeldbank Stadsarchief Amsterdam

Samen met mijn ouders en broer heb ik van 1958 tot 1966 in de Fagelstraat op nummer 73-hs gewoond. Naast Den Hartog.
Mijn ouders waren bevriend met de groenteboer aan de overkant en als ze daar op visite waren, mochten mijn broer en ik altijd in de winkel, "groenteboertje" spelen. De kassa was geweldig. Ook ging ik heel graag naar de manufacturenwinkel aan de overkant. Alles zat in laatjes, magisch vond ik het altijd, dat ze precies wisten wat er in ieder laatje zat.
We hadden ook een oppaszusje Thea, die woonde om de hoek. Ik zat op de Fagelschool.
Toen ik 9 was zijn we verhuisd naar Haarlem. Ik vond het vreselijk om mijn vriendinnetjes achter te moeten laten. Gelukkig staan hun namen nog in mijn poëziealbum. Soms vraag ik me af hoe het ze is vergaan.