Pasar Jembatan 2007

Geuzenveld

Het was weer intens gezellig daar in de mooie tuin van De Brug (op z’n Javaans Jembatan) op zondag 29 juli.

Pasar Jembatan Een kleurrijk schouwspel

De hapjes, drankjes, het geschaafde ijs en de Tjendol waren ouderwets lekker. Mensen waren van heinde en ver gekomen voor de ‘tempo doeloe’sfeer. Men kon genieten van Balinese tempeldansen, van prachtige gewaden zoals bij de dans van de baltsende vogels, van het verhaal van een dame over hoe het geloof in een legende over jalousie mensen heeft behouden zelfs nu nog in de laatste tsunami rond Java. Ook toonden twee dames mooie gewaden van verschillende sultanaten. Dat de kleding van de Minangkabau werd getoond door een lange, slanke Nederlandse deed niets af aan het effect. Tenslotte was ook zij verbonden door liefde en vriendschap met allen die onze voormalige Gordel van Smaragd niet kunnen vergeten.
Ook de musici deelden volop in het succes van de middag, er werd gedanst, getwist en gejived, heel vrolijk en uitbundig maar totaal anders dan de stijl van de Balinese dansgroep.

Tot mijn grote vreugde was ook Anton Ederveen met zijn echtgenote van de partij. Ofschoon hij nu elders woont en werkzaam is, toch kwam hij hier even genieten van de geuren en de sfeer Hij bleek nog steeds geïnteresseerd in het welzijn en de toekomstmogelijkheden van de jeugd en van ons stadsdeel. Een sympathiek, hardwerkend mens waar ook het bestuur van de Brug goede herinneringen aan bewaart. Jammer dat zo’n integer politicus niet aan kon blijven na de verkiezingsuitslag.

Tenslotte een kleine persoonlijke herinnering aan die geweldige middag waar ook het weer ons gunstig was: een dame van bij de negentig was voor het eerst bij zo’n feest en de muziek maakte bij haar allerlei dansverlangens los. Ze stond herhaaldelijk op en deed een paar danspasjes op de plaats. Haar nicht wilde niet met haar dansen uit angst dat ze weer zou vallen, dus ikzelf durfde ook niet goed, ook al keek ze mij soms smekend aan.

Cor van Drongelen, voorzitter van de Brug en verantwoordelijk voor al het gebodene, zag dit alles en kwam in haar elektrische rolstoel op de danslustige overgrootmoeder af. Zij gunde haar haar dansje, veilig hand in hand met deze vrouw die maatschappelijk werk met en voor mensen in haar hart gesloten heeft. Applaus!

Dansen is plezier voor twee Cor van Drongelen leidt de dans

Anton Ederveen en zijn vrouw Will Fleur vertelt het een en ander aan Anton Ederveen en zijn vrouw

Hedda van Rozelaar

PASAR JEMBATAN

marth, bedankt voor je lieve woorden; de blijdschap over die spontane hartelijkheid van o.a. Cor voor die overoma welt gewoon op. Heel veel geluk gewenst! Hedda

pasar jembatan

Hedda wat heb je een mooie persoonlijke impressie van deze bijzondere dag geschreven!
Ik geniet altijd van je verhaaltjes. Omdat ze zovanuit het menselijk gevoel zijn geschreven, dank je wel.
Marth