Jan Trouerbach

Auteur: Jan Fernhout
Aan boord van het weerschip "Cumulus" van de Rijksluchtvaartdienst/KNMI waar Jan Trouerbach RLD-marconist was. Jan speelt de gitaar in het 'orkestje'. Viool: de heer Borst, chef meteo. Foto: omstreeks 1966

Van Jan Fernhout kregen we deze aanvullende informatie en een foto van Jan Trouerbach. (Zie ook het oorspronkelijke verhaal over Jan Trouerbach.

Leeuwarden, Nederland (1956): Het gezin Trouerbach komt voor het eerst in Nederland. Meneer Trouerbach gaat op zoek naar werk. Gelukkig vindt hij na twee maanden al werk als telegrafist (marconist) bij de Rijksluchtvaartdienst. In de tien jaren die volgen vaart hij op de weerschepen, die op diverse posities in de Atlantische Oceaan het weer meten en de luchtvaart ondersteunen met radar en een radiobaken. Na zijn diensttijd op het weerschip ging Jan naar de telexafdeling bij de luchtverkeersleiding op Schiphol, tot zijn pensioen.

(Voor alle informatie over deze weerschepen, zie home.wanadoo.nl/janfernhout )