Oproep Maria Reginaschool

Wie herkent zichzelf (of anderen) op deze foto van het 3-daags schoolreisje van de 6e klas van de Maria Reginaschool uit Geuzenveld naar Oud Valkeveen in 1959? Wat vond ik dat trouwens vrselijk, maar toch zit ik blijmoedig te glimlachen op de tweede rij van voren af, helemaal links, met naast mij mijn vriendinnetje Joke de Vries. Ik meen nog wel wat meer mensen te herkennen, bijvoorbeeld Gerda Drubbel, Nanneke Tesser, Ansje Scheen, Laura Tournier, Olga de Wit, Bea Brands, Erna Anthonijsz, Vera Ubink, en Annette Schelvis. Laat eens wat van je horen, dames! Ik ben heel benieuwd hoe het jullie vergaan is. Vooral jou, Joke!

Groeten van Channah (voorheen Ansje) van Straaten
E-mail: Channah.

Naar de rubriek Oproepen.

An van Schieveen - Schrijvers

Maria Regina school in Oud Valkeveen

Ik zie mijn zusje Lies Schrijvers op de foto staan. 2e rij vana boven en 3e van links.

Ze is helaas gestorven op 15 februari 2018 en laat 2 kinderen en 3 kleinkinderen na.

Corrie Stroop- Welman

zie nu aan de namen dat het 1959 moet zijn

Hoi allemaal,

Heb niet goed gekeken haha. Datum foto zal zeker goed zijn. Ik lette alleen op de achternamen, die klopten wel, maar de voornamen niet. Het zullen oudere zussen zijn van diegene die bij mij in de klas hebben gezeten.

Sorry, maar evengoed blij dat ik deze foto voorbij zag komen.

groet Corrie

leuke foto, verkeerde datum

Hoi Allemaal,

Leuk om oude foto's te zien het op het geheugen van west. Ben ooit Pauline de Weert tegengekomen. Zij zat volgens mij in 6a. Ikzelf zat in 6b.

Ik heb ook bij jullie in de klas gezeten. Alleen klopt of het jaar van het schoolreisje niet of het jaar van de 6e klas. Ik heb een klassefoto van de 6e en dat was in 1963. Verder sta ik zelf ook bij geheugen van west en heb bij schoolbank ooit schoolfoto's geplaatst.

Leuk alle namen weer voorbij te zien komen.

groetjes Corrie Stroop- Welman

Hanneke Suurenbroek

Re: Re: Oproep Maria Regina School

Hanneke Suurenbroek:
Truus Boelhouwer-Grifhorst:Bij toeval kwam ik op deze site terecht en zag de foto van het schoolreisje. Ik ben Truus Grifhorst en zit/lig helemaal links vooraan. Ik ben getrouwd met Ruud Boelhouwer, afkomstig uit Slotermeer en wij wonen in Ierland. Wj hebben 2 dochters die in Nederland wonen en 7 kleinkinderen. Wat leuk al die bekende gezichten en namen. Mijn ouders leven nog (nu 90 en 91 jaar) en wonen sinds 16 jaar in een woongroep bij de eindhalte van bus 21. Mijn broer Peter woont al 25 jaar in Zwirserland. Mijn zusje Ria heeft 20 jaar geleden een ongeluk gehad en zit sinds die tijd in een verzorgingstenuis in Schagen. Ze heeft 2 kinderen en is nu oma van 2 jongetjes. Mijn jongste broer Kees woont in Geuzenveld en is getrouwd en heeft 3 kinderen.Volgens mij is het meisje dat naast me zit Marianne Spijkers.

Hoi Truus,

Wat fijn om eindelijk weer eens iets te lezen/horen van mijn oude buurmeisje. Wij woonden naast jullie en ik had dezelfde leeftijd als Ria, waar ik uiteraard heel veel mee ben opgetrokken. Al jaren vraag ik me af hoe het met jullie, maar met name met mijn oude vriendin Ria is. Ben erg geschrokken van het feit dat ze een ongeluk heeft gehad. Misschien even verder via een privemail?

Re: Jeugdliefde Gerda Drubbel

Leon de Laat:
Ik hoop voor jullie dat ze dit niet is:

Dankjewel, Leon.
Qua leeftijd - deze Gerda is van hetzelfde geboortejaar als ik - zou het kunnen kloppen dat het 'onze' Gerda is.
Ik heb Gerda na 1959 nooit meer gesproken, en kan me ook niet herinneren dat ik haar nog wel eens in de buurt gezien heb. Voor Henk zal dat ongetwijfeld anders liggen.
Toch triest als iemand zo betrekkelijk jong overlijdt.

Groeten van Channah

Laura Tournier

Frankrijk

Nog meer namen: Lies Schrijver, Paula Huisman, Gerda Nieuwenhuizen, nog twee zusjes Elly en ... Rita Schaap,

Truus Boelhouwer-Grifhorst

Oproep Maria Regina School

Volgens mij is het meisje dat naast me zit Marianne Spijkers.

Hilverink

Jeugdliefde

Beste Channah,

Bedankt voor je snelle reactie. Helaas kan je me niet verder helpen. Mogelijk, zoals je zegt, zien andere klasgenoten mijn oproep en weten zij wel iets meer.

Vriendelijke groet,
Henk

Jeugdliefde Gerda Drubbel

Dag Henk,

Klinkt spannend, dat je op zoek bent naar je jeugdliefde Gerda Drubbel. ;-)Helaas kan ik je niet verder helpen. Na mijn lagere schooltijd heb ik helemaal geen contact meer met haar gehad. Ik heb nog een op www.schoolbank.nl gekeken, maar dat had jij zo te zien ook al gedaan, en Gerda is daar niet te vinden.
Wie weet lezen andere klasgenoten je bericht: ze hebben mijn oproepje tenslotte ook gevonden. En wie weet zit daar iemand bij die nog wel contact met haar heeft, of weet waar ze te vinden is.

Succes, en groeten van Channah

Henk

Jeugdliefde

Beste Channah,

Ik ben op zoek naar Gerda Drubbel en het enige aanknopingspunt, dat ik heb gevonden was jouw site. Kan jij mij misschien verder helpen?
Met vriendelijke groet,
Henk Hilverink

Wat leuk!

Dag oude klasgenoten,

Ik heb een tijdje niet bij de oproepen gekeken, maar heb nu net even bijgelezen. Wat leuk, al die bekende namen te lezen: ik zie er meteen de personen bij! Het is ongelooflijk dat we nu allemaal zestigers zijn.
Met Annette en Laura heb ik via e-mailcontact gehad, en dat vond ik erg leuk.
Vera, wat leuk dat Ans, Olga en jij nog steeds vriendinnen zijn.
En Ans, wat leuk dat jij ook reageert.
Anneke, volgens mij waren onze moeders min of meer bevriend met elkaar. En Corry, jij woonde toch in het laatste stukje van de Kenau, bij de Pieter van der Werf, of heb ik het mis?
Bea, het is echt waar, ik heb in al die voorbije jaren nog veel aan je gedacht. Ik ben benieuwd hoe je er nu uitzien. Dat geldt natuurlijk voor jullie allemaal!
Ik ben net als Vera ook niet zo van de reünies, maar misschien is r een tussenoplossing te bedenken. Bijvoorbeeld een afspraak op een plek die voor ons allemaal goed bereikbaar is en op een tijdstip dat iedereen kan.

Als je meer over mij wilt weten: kijk op www.schoolbank.nl en zoek op Channah van Straaten, geboren in 1947. Via Schoolbank kun je mij ook een berichtje sturen. Ik zet mijn e-mailadres hier liever niet neer.

Groeten van Channah

Bea Brands

Oude herinneringen

Het lijkt mij heel leuk om iedereen weer te zien.

Ik heb een dochter van 30 en word in juli oma

Wel leuk om dit weer terug te zien.

Groetjes en misschien tot ziens.

Bea.

Corry Janmaat

Maria Regina School.

Hallo Allemaal.

Ik vond het heel leuk om die foto weer eens te zien.
Anneke Heil (inmiddels schoonzus)stuurde mijn dat op.
Ik zelf sta op de 2de rij van onder op de 3de plaats links.
Heb 2 dochters (41j-40j)verders 4 lieve kleinkinderen,
16j-13j-6j-4j.
Een reunie zou ik wel leuk vinden.
Hoop dat er nog meer reactie komen.
Verders de groetjes aan iedereen van,
Corry Janmaat.(nu corry van EL)

Anneke Janmaat-Heil

Maria Regina School

Hallo allemaal,

Mijn dochter vond deze oproep met foto op internet en stuurde hem door naar mij.
Ik ben getrouwd en heb 2 dochters en 1 kleinkind, het 2e kleinkind is op komst.
De namen die ik mij herinner zijn:
2e rij en 3e van rechts is Corry Janmaat (nu mijn schoonzus) en ik zal dit ook aan haar doorsturen.
3e rij 2e van rechts is Mery Bastiaanse.
Het lijkt mij een leuk idee om een reünie te houden wil je mij op de hoogte houden?
Hartelijke groetjes,

Anneke Janmaat - Heil

Ans Arends

Maria reginaschool

Ik hoorde van Vera Ubink, dat jullie een oproep hebben gedaan. Ik heb die foto ook nog en de namen die ik las, ken ik ook nog. Vera Ubink is nog steeds mijn vriendin en Olga de Wit zie ik nog weleens bij Vera. Ook heb ik op een feest van Olga en Vera in januari Lyda Nagel weer gezien. Ik heb goede herinneringen aan de school, zo goed, dat ik zelf ook het onderwijs ben ingegaan en nog steeds werk.
Misschien is een reunie toch wel eens leuk.Ik sta achteraan helemaal links op de foto met naast mij Gerda Drubbel.Yvonne Vriend staat er trouwens ook op, met haar heb ik nog in het middelbaar onderwijs gezeten. Ook juffrouw van Zijl staat op de foto. Wij gingen met haar op kamp in Oosterhout.
groetjes en misschien tot horens en/of ziens

Ans Arends

Vera Ubink

maria regina school

jazeker ken ik deze foto en heb hem zelfs in mijn album geplakt,met alle namen erbij;ik werd door mijn vriendin erop attent gemaakt;met Olga de Wit en Ans Arends zijn nog steeds mijn vriendinnen.
Zelf woon ik in Almere en heb 1 dochter van 30;
ik ben eigenlijk niet zo van de reunies,maar wie weet;ik vind het in ieder geval wel heel leuk jullie verhaal te lezen;ik zal het ook aan Ans en Olga doorvertellen.
groetjes van Vera Ubink

Laura Tournier

Herinneringen

Wat leuk om via Google jullie namen en die oude schoolfoto tegen te komen. Hoe komt Ansje van Straaten, overbuurmeisje in Geuzenveld) aan de naamsverandering Channah, prachtig en spiritueel. Ik ben slechts een half jaar op jullie school geweest omdat ik voor Kerstmis 6e klas vanuit Rotterdam naar Amsterdam was verhuisd. Ik vond het in het begin vreselijk, voelde me niet thuis, heel eenzaam en "zielig". Toch ken ik practisch alle namen die ik tegenkom. Ook Paula Huisman, Gerda Nieuwenhuis, Rita Schaap, juffrouw Stranger, etc. etc. Ik woon inmiddels in Frankrijk maar overwinter sinds dit jaar in Nederland, in Castricum, ben erg benieuwd hoe het iedereen vergaan is in het leven. Ik ben getrouwd (2e) en heb 2 zoons en 1 dochter en 7 kleinkinderen. Een reunie zou geweldig zijn. Lieve groetjes allemaal van Laura en een heel sprankelend en vooral gezond 2009

Channah

Reünie?

Hallo Annette,

Leuk dat je op mijn oproep reageert. Ik hoop dat er nog velen volgen. Dan kunnen we misschien eens iets afspreken om bij elkaar te komen.

Groeten van Channah