Welk gebouw wilt u redden?

Amsterdam West

Op 28 augustus start de campagne ‘Nieuw leven voor oude gebouwen’. Bijvoorbeeld kerken, scholen en industriële gebouwen die het risico lopen uit het stadsbeeld te verdwijnen, omdat ze hun oorspronkelijke functie kwijtraken. Een nieuwe bestemming kan ervoor zorgen dat deze gebouwen voor de stad behouden blijven.

Het is een initiatief van de Stichting Agora Europa, in samenwerking met bewonersorganisaties, lokale overheden, vastgoedorganisaties en organisaties op het gebied van architectuur en stedenbouw. In deze campagne wordt aandacht gevraagd voor de toekomst van cultureel erfgoed in Amsterdam.

Selectie
Een team van deskundigen heeft 28 Amsterdamse gebouwen geselecteerd die een nieuwe bestemming meer dan waard zijn. In Amsterdam-West zijn dat bijvoorbeeld het winkelcentrum Pieter Calandlaan, de Pius X kerk en het GAK-gebouw.

Heeft u ideeën over een nieuwe functie voor deze of andere bedreigde gebouwen? E-mail uw tips en ideeën naar: carmen@agora-europe.org of schrijf naar: Stichting Agora Europa, Entrepotdok 19A, 1018 AD Amsterdam

Gepubliceerd: 22 augustus 2007