Het blijft je bekoren, tja, je bent er geboren.

Mijn ouders/gezin zijn in 1964 vanuit het stadsdeel Bos en Lommer naar Slotermeer verhuisd.

Gerard van Elven op het Henric van Veldekehof bij de praktijk van dokter Koedijk.

Ik ben in 1964 in het Henric van Veldekehof geboren, 40 jaar woonde ik daar.
Er waren veel scholen in de buurt, waarvan er veel qua bouw "standaard" uitzagen. De Pieter Jelle Troelstraschool is daar een goed voorbeeld van. Maar de Timothéusschool was daar een uitzondering op en dat was mijn lagere school. En ook mijn echtgenote én zoontje - maar nu heet het basisschool - hebben op deze school gezeten.
Meester Horneman was jarenlang de 'hoofdmeester'.

'Bekende' plekken voor mij waren:
- De Gruyter: de supermarkt op de hoek van de Röellstraat en de Burgemeester van Leeuwenlaan;
- Het 'pleintje': het speelveld/basketbalveld bij de Van Duivenvoordestraat. Destijds was het 'pleintje' nog omgeven door dijken waar later een weg op zou komen en die dijken zijn tegenwoordig ook al weer verdwenen. Die dijken waren heerlijke 'cross'-terreinen;
- Het 'hoffie' (Henric van Veldekehof); wat jarenlang een 'verzamelplek' was waar we met onze brommers en auto's eigenlijk een soort van hangjongeren waren (met alsnog excuses naar de buren).

Ongetwijfeld allemaal een goede herinnering voor een groep (tegenwoordig) 30-ers tot 50-ers waarvoor het nagenoeg onmogelijk was om in de buurt te blijven.

Gerard bij zijn vader in de auto in de Lodewijk van Deysselstraat.

Gerard met zijn moeder op de 'pepermunttrap' bij de Burgemeester Röellstraat.

Loes van den Born

Re: Overbuurmeisje

Caroline:
Loes en René. Jullie herinner ik mij nog heel goed. Wij woonden tegenover jullie en trokken met jullie op. De van Leeuwenlaan was een heerlijke straat om te wonen. Wij keken uit op devisboer waar de bakken met levende paling heel fascinerend was. Ik zat samen met mijn broer Peter en zus Marjolein ook op de Immaculataschool. De Lourdeskerk was heel vertrouwd. We zaten op scouting in het gebouw ernaast. In het zaaltje naast de kerk hebben mijn ouders nog gevierd dat ze 121/2 jaar getrouwd waren. Het veldje achter de school was ons speelterrein tijdens het speelkwartier. Voor de handwerksllessen moesten we naar een lokaal in de Lourdesschool. Onze school was veel kleiner en had een patio. Wat leuk om jullie herinneringen te lezen!

Hallo Caroline (ik ken je onder de naam Carla). Leuk om je reactie te lezen. Wij hebben regelmatig samen gespeeld. Ook ik heb op scouting gezeten naast de kerk, bij "Guido" Anneke en assistente Fia. Jouw en mijn moeder zijn nog op kamp mee geweest om voor ons te koken. Op een gegeven moment zijn jullie verhuisd naar Woerden, daar ben ik nog een keer komen logeren. Ik zou het leuk vinden om nog wat herinneringen met je op te halen. Mijn mailadres is bekend bij de redactie. Hartelijke groet, Loes van den Born

Caroline

Overbuurmeisje

Loes van den Born

Re: Re: Re: Re: Pepermunttrap

Loes van den Born:
Rene Niekel:Bep dinkgreve:Loes van den Born:Geweldig om deze foto te zien. Ik ging daar samen met mijn zus sleetje rijden. Ik ben in 1955 geboren in de Burgemeester van Leeuwenlaan en woonde boven de kolenboer "Van Heezik". Ik heb op de Immaculataschool gezeten (directeur was dhr. Koenes). Ook de foto van het Henric van Veldekehof is mij bekend, daar zat onze huisarts Dr. Koedijk. In 1955 was het rondom onze flat nog één grote zandvlakte. De buurt was nog in aanbouw. Kinderen uit die buurt die ik mij nog kan herinneren zijn: René Niekel (was mijn vriendje op de kleuterschool), Ans, Theo en Piet Bond, De kinderen Dinkgreve: Herman, Nico, Benny. Hannie, Joep, Lex, Lucy en Angél.Kent iemand deze kinderen ? Oh, ja Mathieu en José Desmet ken ik ook, hun ouders wonen nog steeds op hetzelfde adres.Mijn moeder woont ook nog steeds in de Burg. van Leeuwenlaan.Loes van den BornRene Niekel:Ja, Loes maar we gingen voor de immacculata naar de kleuterschool op het confuciusplein bij juf Schuitvlot. Ik herinner me ook nog de Vana, was een winkel onder in een hoge flat op weg naar de immacculata school. Ik woonde tot 1964 met ouders, broer Ronald en zus Carla op de van Leeuwenlaan en kan me ook herinneren veel gevoetbald te hebben op het hofje erachter (John lockehof) met een paar Dinkgreves. Sjakie met rood haar, Dinie de Jong waren ook buurkinderen.Rene Niekel
Hoi Rene,
Heb nu herfstvakantie en dus even tijd om achter de computer te zitten.
Wat ontzettend leuk om iets van je te lezen/horen.
Wij waren inderdaad bevriend op de kleuterschool (liepen daar ook samen naar toe).
Ik heb ook nog bij juffrouw Bierwolf in de klas gezeten, ken jij die ook ?
Wij speelden inderdaad altijd met een heleboel buurkinderen op het hofje.
De jongen met het rode haar is Sjaak Landzaat. Zijn moeder heeft nog een aantal jaren naast mijn moeder gewoond aan het einde van de van Leeuwenlaan in een benedenwoning.
Ik zou het heel leuk vinden om elkaar eens te ontmoeten en verder herinneringen op te halen.
Ik kan mij nog herinneren dat jullie op een gegeven moment verhuisd zijn, maar weet niet meer waarheen.
Mail je mij een keer, dan kunnen we mogelijk iets afspreken.
Hartelijke groet, Loes

Hoi René,

Nog even een aanvulling op mijn vorige bericht van oktober 2015.
Jij noemde o.a. Dinie de Jong. Als het de Dinie is die bij ons op de trap woonde, dan is het Diny de Lange. Was gisteren nog bij mijn moeder in Amsterdam (ik woon al 20 jaar met mijn man en 2 zoons in Friesland) en vertelde dat jij had gereageerd. Vond ze erg leuk en ook bij haar kwamen de herinneringen naar boven (ze is inmiddels 88 jr). Ze wist zich nog te herinneren dat je vader Fons heet, de naam van je moeder is ze kwijt. Onze ouders hebben jaren samen gekaart en gingen dan 1x per jaar potverteren o.a. in Julianadorp bij Apeldoorn. Daar heeft zij nog foto's van. Als je het leuk vind, kan ik die foto's scannen en naar jou mailen. Er is ook één foto bij waar jij, Ronnie, Carla, mijn zus Hannie en ik opstaan in het Amsterdamse Bos. Ik laat mijn mailadres achter in het bericht.
Je kunt dan via de redactie reageren (zie voorwaarden van deze site).

Hartelijke groet, Loes v.d. Born

Loes van den Born

Re: Re: Re: Pepermunttrap

Rene Niekel:
Rene Niekel:
Rene Niekel

Hoi Rene,

Rene Niekel

Re: Re: Pepermunttrap

Bep dinkgreve:

Rene Niekel:
Rene Niekel

Ruurd

Dinkgreve

Ben, ik denk dat de naam Dinkgreve mij bekend voor kwam omdat op het Lockehof ook een lagere school vriendinnetje van mij woonde en dat was Marianne de Graaf. Ze had een broer die volgens mij Henk heet. Op de schoolfoto die Bart v.d. Meulen geplaatst heeft zit zij op de 2e rij in het midden met een witte haarband. Weet jij wat er van haar geworden is (foto staat op http://www.geheugenvanwest.nl/2197/nl/uit-de-verhalenwedstrijd-eckeharthof?forum_start=n25918#comment-25918)
Ik heb me wel ens afgevraagd hoe het nu met haar gaat. Weet jij misschien iets.

Fred

Re: 1959

jet:
wie heeft er nog fotos van het dans clubje
vijf maal negen
geuzen veld.het was allen op vrijdag avond

5x9 was volgens mij in de Johan Zwanenburghof , dat is toch Slotermeer ?
Heb er in februari 1969 en 18 april1970 opgetreden.
In 1969 was er een hit de Bostella van Johnny en Rijk , ik heb dat liedje nog nooit zo vaak achter elkaar horen draaien als daar. Gezellige tent wel.

Ben Dinkgreve

Dinkgreve

De familie Dinkgreve had 9 kinderen en woonde in het John Lockehof achter de visboer. Lucia woont nu in Lelystad Herman ook. Bep woont in Zwaag. Angele woont in Warmenhuizen. Nico woont in Amsterdam. Ben woont in Oss
Han in Amsterdam Joep ook en Lex is overleden en woonde ook in Amsterdam.

Ruurd

Pepermunttrap

De winkel van kolenboer Van Heezik ken ik ook nog. Op de andere hoek zat stomerij Palthe en daar stonden mijn ouders in. Wij woonden boven de winkel.
Ik heb daar gewoond van aug. 1959 tot december 1975. Het was een mooie tijd. Daarvoor woonden we in de Dapperbuurt en dat was een heel verschil met tuinstad Slotermeer, zo ruim en groen.
De naam Dinkgreve komt mij trouwens ook nog vaag bekend voor alleen weet ik niet precies meer waarvan.
De trap kan ik me ook nog wel herinneren. Als ik het goed heb liep dat richting een sloot waar ik nog wel geschaatst heb.

Herman dinkgreve

herman Dinkgreve

ik ben naar het John Lockehof verhuist toen ik 10 jaar was. We woonden op nummer 21
Mijn moeder was invalide en had een fiets waarvan een trapper vast zat en de andere kon mee worden gefietst. Aan de overkant van de Roellaan achter de Gruyter was de volkswagen garage aan het bouwen en er lag een heel grote berg zand.Ik had de fiets van mijn moeder uit de box gehaald en was van deze zandberg aan het crossen. Ik ging zo hard dat ik niet meer kon remmen en stopte tegen een lantaarnpaal. De voorvork was krom en ik heb de fiets zo weer terug gezet in de fietsenbox.

ben dinkgreve

hr

Ik herken de trap nog wel.ben dinkgreve

Bep dinkgreve

Re: Pepermunttrap

Loes van den Born:
Mijn moeder woont ook nog steeds in de Burg. van Leeuwenlaan.
Loes van den Born

Loes van den Born

Pepermunttrap

Loes van den Born

Hilde

Re: De Gruyter

Elisabeth Toet:
In het bovenstaande verteld u over de Gruyter op de hoek van de van Leeuwenlaan en de Burg. Roèllstr. Volgens mij, ik kwam al wonen in 1959 in Geuzenveld, was de Gruyter op de hoek van de Ruychaverstr. en de Dr. Colijnstr. Mijn eerste automatische wasmachine kwam daar vandaan, daarom weet ik het zo goed.

De Gruyter zat op de hoek Burg v Leeuwen/ Roëll straat en ook in de Nic Ruyghaven straat op de burg Roel straat / Burg Rendorp straat zat ook een de Gruyter net als Burg de Vlugt hoek plein 40-45 Burg de Vlugt zij straatje Theo Dorus Dobbe dan Bos en lommer 361 Bos en lommer 215 en Bos en lommer hoek Beaste Vaar straat . en zo kan ik er nog meer opnoemen ben een de Gruyter kenner van Amsterdam werkte zelf op de hoofddorpweg 32 hoek Hoofddorp plein de meeste Gruyters zaten ook op een hoek. Ik herken ook veel oude panden van de Gruyter zo heb ik al jaren dat een pand in de der kinderen straat een de Gruyter moest zijn geweest en dat kreeg ik van het weekend bevestigd een foto die hing bij de tentoonsteling 50-60 nieuw west in het stads archief

Gerard

Re: van Elven

Evert van Elven, roepnaam Ferry:
Bij het snuffelen op internet kom ik jullie site tegen. Ik heet ook van Elven en heb nota bene ook een broer die Henk heet. Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog in Slotermeer gewoond in de Josephus Jitta straat bij de Jan de Louter straat. En ik weet heel zeker dat er vroeger een de Gruijter zat waar inmiddels al jaren een vechtsport centrum zit. Ik ben wel wat ouder dan jullie (van 1948). Zouden we familie zijn?

Ik (Gerard) ben de jongste van het gezin dat jaren in het Henric van Veldekehof heeft gewoond. Ongetwijfeld zullen we wel ergens familie zijn, maar zal dan een paar generaties terug zijn. M'n oudste broer en zus zijn eind jaren 40/begin jaren 50 geboren.

Wij woonden in de straat bij de familie Van Elven

De familie Van Elven die ik ken woonde 2 huizen naast ons. Vader, moeder, Ferry, Jan en Henk van Elven. In de Josephus Jittastraat. Ik zie dat Ferry hier ook al een bericht heeft achtergelaten.

Coby

Ik heb er ook gewoond

Mijn naam is Coby van Baal. Ik heb van 1964 tot 1972 gewoond op het Henric van Veldekehof 10". Het was het hoekhuis aan de kant van de Lodewijk van Deijsselstraat.

mieke cornelissen

herkenning!

Wat ontzettend leuk die foto van de pepermunttrap! Wij woonden tot 1965 in Slotermeer en die trap herinner ik me nog zo goed! Toen ik een aantal jaren terug met mijn broers een nostalgische trip naar Slotermeer maakte was hij er ineens niet meer....gek genoeg denk je dat als jij weggaat dat alles dáár bij het oude blijft en dat is natuurlijk niet zo...maar daarom ben ik heel blij dat ik deze website gevonden heb. Dit is genieten!

Jos Van Elven

Hoi Gerard

Hoi Gerard,

Ik ben Jos Van Elven (B)en weet dat er in Belgie er maar één stam Van Elven is.
Ik weet ook dat deze naam schaars in Nederland voorkomt.
Vanuit stamboomondezoek zou de Fam. Van Elven vermoedelijk van Fort Navagne (elva, elven, elvenschans) uit Moelingen (B) afkomstig zijn.
Fijn je hier tegen te komen.
Groetjes.
Van Elven Jos

Evert van Elven, roepnaam Ferry

van Elven

Bij het snuffelen op internet kom ik jullie site tegen. Ik heet ook van Elven en heb nota bene ook een broer die Henk heeft. Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog in Slotermeer gewoond in de Josephus Jitta straat bij de Jan de Louter straat. En ik weet heel zeker dat er vroeger een de Gruijter zat waar inmiddels al jaren een vechtsport centrum zit. Ik ben wel wat ouder dan jullie (van 1948). Zouden we familie zijn?