De Regenboogkinderen

Verteller: Mevrouw De Lange
 Al 50 jaar bewaard mevrouw De Lange uit Slotermeer dit prachtige exemplaar.

Mevrouw de Lange heeft het al die tientallen jaren zuinig bewaard. Het prachtige, kleurrijke boek van Piet Worm met het verhaal van Joséphine Baker over verschillende 'kleuren' bij mens en dier.
En Piet Worm heeft het gesigneerd, een uniek exemplaar dus.

De handtekening van Piet Worm

Joséphine met 'haar' kinderen.

Het voorwoord van Joséphine Baker.

Met prachtige tekeningen.

En mooie teksten ... Kott-Kott (de hoofdpersoon) zit vol met vragen.

Het einde van het verhaal.

Anja van der Lippe-Marijt

Wat een enorm leuke reacties en herkenbare verhalen van mijn leeftijdgenoten (1948)

Ook ik heb dit prachtige boek, gekregen van mijn moeder en heb het letterlijk stuk gelezen, de bladzijden liggen los, maar ik houd het mooi bij elkaar. Ik heb het onze 3 dochters voorgelezen en zal dit binnenkort ook doen aan onze kleinzoon en - dochter.

Piet Worm kwam ter sprake tijdens mijn kunstgeschiedenisles over de Obrechtkerk in Amsterdam Zuid. Vandaar mijn zoektocht naar de geschiedenis van dit boek.

en grappig...toen ik het artikel in Trouw over Josephine Baker had gelezen knipte ik het uit en legde het achterin het boek....een mooie gedachte dat ik niet de enige was!

Michaël Freriks

Josephine Baker in het Panthéon

In 2012 bezocht ik tijdens een fietsvakantie in Frankrijk het Château des Milandes. In een vitrine ligt het mooie boek De regenboogkinderen, geïllustreerd door Piet Worm die ook mijn kinderbijbel illustreerde. Ik heb daarna via internet een exemplaar van het boek op de kop kunnen tikken. Nu is Joséphine Baker de eer te beurt gevallen in het Parijse Panthéon een plaats te krijgen. Ik heb het krantenartikel daarover uit Trouw van vandaag uitgeknipt en achter in het boek gelegd. Ik wil weer terug naar Les Milandes.

annie Janssen

De regenboog kinderen

Annie Janssen
hoi henk en alle bezitters van dit mooie boek
ik heb het boek ook het was helemaal stuk gelezen.
heb het laten restauren.
bij de boekenlegger in heeswijk Dinther het is weer als nieuw.en nu kan ik het weer voorlezen aan onze kleinkinderen.

Eva Metz

Re: de regenboog kinderen

Dag Henk,

Ik heb het boek toevallig hier voor me liggen. Mijn moeder, gelukkige bezitster van het boek, heeft het aan mij uitgeleend om het voor te lezen aan mijn zoontje van zes. Wat ik kan vinden aan informatie over de druk ed. in dit exemplaar is: Uitgave Mulder & Zoon N.V. - Amsterdam, gedrukt in Nederland, Copyright 1957 by Opera Mundi Paris. Dit staat voorin het boek en achterop het boek staat het volgende: printed in the Netherlands Nr 5600. Meer kan ik niet achterhalen. met vriendelijke groet, Eva Metz

Henk Henni:
Mijn vrouw kreeg het boek cadeau als klein meisje.zij heeft het nog. Maar het is in slechte conditie. Weet iemand wanneer het is gedrukt en uitgegeven. ? De uitgever was Mulder en Zoon BV.Uw antwoord wordt op prijs gesteld. B.v.d. Henk Henni.....Houston,Texas.

Henk Henni

de regenboog kinderen

de regen boog kinderen

hoi ik ben al heel lang op zoek naar het boek ooit van mijn vader gehad en die is over leden kan iemand mij helpen zoin boek te vinden groetjes lisette coelen

Erik van Straten

Nee hoor Stella, mama heeft het boek niet weggegooid, maar ik heb het mee naar huis genomen. Het boeit Julius zeer, maar ik mag het hem niet voorlezen. Het boeit hem ook omdat Piet Worm, net als hijzelf, in de Zomerdijkstraat in Amsterdam heeft gewoond.
"Is Piet Worm al overleden?"
"Ja, dat denk ik wel."
Maar is hij in 1964 of in 1996 overleden?

Marjo Wetsteijn

Weer gevonden

Ook ik heb dit boek gekregen als jong meisje en het zo'n beetje stuk gelezen. Nu ben ik oma en een tijdje terug herinnerde ik mij dit boek, ik zou het graag willen voorlezen aan mijn kleinkinderen. Het is zo'n boek dat je nooit wegdoet, dus ik ben gaan zoeken in dozen in de kelder en ja hoor tot mijn grote vreugde vond ik het boek. Het krijgt nu weer een plekje in mijn boekenkast en ik ga het voorlezen aan mijn kleinzoon, nu vier jaar.
Marjo Wetsteijn (1953)

Wat leuk om dit boek terug te zien. Wij hadden het vroeger thuis ook. Onlangs vond mijn moeder het terug op de vliering van haar huis, maar het was helemaal kapot gelezen, dus heeft ze het tot mijn groot verdriet weggegooid...
Niet alles herinner ik me er nog van, maar in elk geval nog wel een paar van de hier getoonde pagina's.
Het is een 'collectors item', zuinig op zijn dus!