Schaatsend naar school

Verteller: Chris
Slotervaart
Kwitantie van de eerste maand huur Mei 1960.

Henri Dunantstraat

Mijn ouders kregen daar een woning in mei 1960; een 5-kamerwoning op een hoek plus in huis ook nog een grote fietsenruimte.

En dit alles voor een maandhuur van fl. 92,80 en daar moesten ze echt nog over nadenken voordat ze de woning namen. Toen was het nog mogelijk om meerdere garages te huren vanwege de leegstand, maar een garage was genoeg voor mijn vader.

Iedere dag kwamen er nieuwe bewoners aan, en ook nieuwe vriendjes, daar speelde je weer mee in huizen die nog in aanbouw waren.
De verhuiswagens konden de straat alleen inrijden over rijplaten omdat er nog niet bestraat was.

De eerste winter was het ook meteen raak en vroor het zo erg dat we al het ijs op konden, zelfs naar school reden wij onder de bruggen door.

Chris

Lees ook de andere verhalen in de rubriek Senioren bouwen aan digitaal geheugen.

Dit is een verhaal geschreven tijdens de cursus 'Senioren Amsterdam-West bouwen aan digitaal geheugen', een samenwerkingsproject van Eigenwijks, Computerwijk en het Geheugen van West. Mogelijk gemaakt door het Oranjefonds (subsidie) en Movisie (ondersteuning).

De flats aan de Henri Dunantstraat in aanbouw Op de achtergrond de ringspoorbaan. Op de voorgrond de Johan Huizingalaan.

Henri Dunantstraat Gezien naar de Johan Huizingalaan. Op de voorgrond rechts de Helene Mercierstraat.