Stond er (g)een patatwagen op of aan het Osdorpplein?

Osdorp
De patatkraam van Uiver? (zie reactie van 13 augustus 2011) Foto: fragment van een foto van de Beeldbank van het Stadsarchief

Help Rina van Voorst en haar man uit hun 'huwelijkscrisis'.

"Wie kan er vertellen of er ooit en zo ja, wanneer en waar een Patatwagen heeft gestaan aan of op het Osdorpplein?"
Rina verteld verder: "Ik heb namelijk een meningsverschil met mijn man hierover.
Het moet omstreeks 1978 of zo geweest zijn.
Volgens mij heeft de wagen er heel wat jaartjes gestaan, maar hij - mijn man - kan het zich niet meer herinneren.
Ik hoop dat u ons een antwoord kunt geven omtrent deze 'huwelijkscrisis. Hahaha!!"

Stuur Rina een e-mail of reageer hieronder opdat iedereen uw reactie kan lezen.

Monique Walter-van Kempen

2 patatwagens

Voor de ingang van de Hema op de rijweg stond een patatwagen welke werd gerund door een echtpaar waarvan mij de naam is ontschoten. Ik weet dat zeker omdat ik jaren later bij een supermarkt werkte waar mijn collage (voornaam? Marcel) van der Berg (ofzo) verkering had met hun dochter. Aan de achterzijde zeg maar waar toen Peek en Cloppenburg zat en nu Halfords en dergelijke stond de patatkar van Uijver (uiver) deze werd gerund door een grote dikke man en toen ik des tijds op de OSG zat kwam hij op Hoekenes tot het fietspad. Wij konden dan vanuit de dependance (houten noodgebouwen klas 3 van Mavo etc) over het fietspad kletsend heen en smullend terug naar school lopen. Ja die man moet gouden jaren gedraaid hebben qua omzet dat kan bijna niet anders.

2 patatkramen

Als ik me goed herinner stonden er zelfs enige tijd 2 patatkramen. Want ik haalde dan bij de een patat en bij de ander een kroketje ze waren alle 2 goed in 1 ding vond ik.

Karin

Er stond ook een oliebollenkraam. En een viskraam .

patatkraam

Sonja van der Ploeg Bedankt voor je reactie en hij geeft nu wel toe dat ik gelijk heb hoor (zei het met moeite hi,hi,)

patatkraam

ja zeker heeft er een patatkraam gestaan,ik herinner me dit goed want elke keer als ik met mijn eerste vriendje daarlangs kwam op zaterdag na de scouting namen we iets dus dat bewaar ik zeker in mijn hart. zeg maar tegen je man dat hij er stond zeker op zaterdag

Patat wagen

Jan van Blanken bedankt voor u reactie !
Zoals u de mensen beschreef zo kan ik ze ook nog goed voor me halen.
Heel aardige lieve mensen en idd hij moest volgens mij hier weg
en vertelde toen dat hij bij de Westertoren een plek had gekregen.Maar op de Westermarkt zou ook heel goed kunnen zijn.
Vriendelijke groet Rina

Jan van Blanken

Patatwagen langs Osdorpplein

Er heeft wel degelijk een patatwagen gestaan en naar mijn weten was dat in ieder geval in de 2e helft van de jaren zeventig. Zoals iemand al eerder aangaf stond de wagen langs het plein geparkeerd met de open kant naar het plein toen ter hoogte van de HEMA. Hoe vaak de wagen er stond weet ik niet, maar als wij er 's zaterdags winkelden, namen we er vaak een kroketje. De wagen was meestal bemand door een man en vrouw. De man was een niet zo groot en vrij slanke met een bril op. Ik meen dat hij Graanstra heette en dat zijn zoon al vele jaren de bekende patatkraam op de Westermarkt heeft.

patatwagen

Niet op het plein maar langs de rijweg!
Met de opening richting plein.
Dus op de rijweg en wel op de zelfde plek waar rond kersttijd de oliebollen kraamwagen stond.

patat wagen

Er heeft nooit een patatwagen op het osdorpplein gestaan...........sorry

Channah

Patatwagen

Ik heb in de flat tegenover de ingang van de HEMA gewoond, maar dat was voor 1978. Daarna woonde ik op het Blomwijckerpad, vlakbij dus, tot 1979. En daarna kwam ik nog een aantal jaren regelmatig in die buurt. Volgens mij heeft er nooit een patatwagen op die plek gestaan.

patatwagen

ik moet eerlijk zeggen dat ik me ook niet kan herinneren dat er een patatwagen stond naast de Hema. De bloemenstal stond ernaast en de fruitstal aan de andere kant op zeg maar het blinde stukje.

Patatwagen

Okko bedankt voor je reactie,
Maar de wagen stond altijd (wat ik me dus herinner)voor de ingang van de Hema geparkeerd langs de rijweg met de open kant naar het plein gericht.Dus niet op het plein zelf!

Okko Steensma

Patatwagen

Volgens mij stond er geen patatwagen op het Osdorpplein. Ik kan mij alleen de bloemen en fruit stallen herinneren.