Wijze lessen van de Carnavalsprinsessen

Carnaval 2008 werd ook in Woonzorgcentrum Nieuw-Geuzenveld uitbundig gevierd.

De Carnavalsprinsessen Foto: februari 2008

De stemming zat er van te voren al stevig in maar de deelnemende feestvierders wisten nog niet welke verrassing hen te wachten stond. De beide Carnavalsverenigingen Geuzenkneuters en Ossenknarren zorgden altijd wel voor een prettige feestavond maar ditmaal kregen twee Carnavalsprinsessen een Orde opgespeld door Prins Haring van de Ossenknarren. (Oftewel Hans van de bekende viswinkel op het Lambertus Zijlplein).

Lelle en Belle

Al hadden we elkaar in maanden niet gezien, na het telefoontje van de dames Van Gelder en Carpentier zaten we al gauw weer samen te lachen en na te genieten van die avond dat ze gedecoreerd werden als Prinses Lelle en Prinses Belle van de Ossenknarren. Die namen hadden ze zelf gekozen, maar van te voren mochten ze niets verklappen over hun aandeel in het feest. Beide dames hielden dus hun mond en zeiden op alle vragen wat zij aan zouden doen die avond, dat ze gewoon in hun pyjama zouden komen. Ondertussen hadden ze al wel hun feestpakken gepast met de bijbehorende pruiken. Glunderend vertellen de dames dat ze eerst niet eens herkend werden maar daarna barstte het feest pas echt los. Ja, ze worden vaak gevraagd om mee te doen, mee te gaan, op vakantie of met de Zonnebloem.

Wijze lessen

Dan worden de dames ernstig want ze begrijpen niet dat er toch ook mensen zijn die met een zuur gezicht rondlopen, zich niet begrepen voelen. Zeker, de maatschappij is veranderd, verhard en meer egoïstisch maar altijd blijft de behoefte aan interesse voor elkaar.
Omgaan met mensen betekent toch nog steeds luisteren naar elkaar, woord en weerwoord en niet alleen met jezelf bezig zijn. Daarom deze wijze lessen: ook op hoge leeftijd blijven genieten en belangstelling tonen voor de mensen in je omgeving.

Lelle en Belle ontvangen hun orde van Prins Haring. Foto: februari 2008