't Praathuis op Plein '40-'45

Slotermeer

Op 17 december 1965 begonnen Brenda en Leo een groentekraam op de markt. Alles liep prima maar toch besloten zij in 1970 om in een winkel te gaan. Dat heeft niet lang geduurd, de vrijheid van de markt telde zwaarder en in 1973 waren zij terug op Plein '40-'45.

De mooie patatwagen van de Gervers Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 9 mei 2008

Ze hebben altijd een vaste klantenkring gehad, leverden prima producten en met een lach maakten ze het tot een zeer bekende plek: daar moest je de groenten en het fruit gekocht hebben!
In oktober 2004 kozen zij voor het lichtere werk en huurden zij een snackkar en gingen het vak onderzoeken. Na het enkele maanden 'uitgeprobeerd' te hebben, kochten zij een prachtige kar die nu nog steeds te bewonderen is. Zij richtten een terras in met een verwarming voor de koude dagen en hun klanten zijn zeer tevreden over dit nieuwe ontmoetingscentrum.

Hier kan iedereen wat lekkers eten, nog ECHTE verse patat in goede sojaolie gebakken en allerlei andere lekkere happen. De koffie staat altijd klaar voor de klanten en dat zijn vaak dezelfde, die kunnen hier hun verhaal kwijt.
Vorige jaar toen Brenda en Leo terugkwamen van vakantie stond er een grote bos bloemen te wachten ... van de klanten. Die waren zó blij dat hun Praathuis weer open was!

De verandering van groenteman naar patatboer is een schot in de roos geweest.
Brenda en Leo, dat jullie nog lang 'het zonnetje' op het plein zijn.

Bekijk meer afbeeldingen

Verser kan het toch niet! Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 9 mei 2008 Verser kan toch niet! - Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 9 mei 2008

't Praathuis Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 9 mei 2008

Altijd een lach ... Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 9 mei 2008

Marianna

Lekkerste hmmm

marianna en zoltan Almere

annie kegels

annie

zou leo mij met spoed kunnen bellen 0630109682 vriendelijk dank annie kegels

henk groen

gezelligheid is troef

hey ik kom zelf uit egmond aan zee maar iedere vrijdag even wat eten bij brenda en leo en schoonzoon bij hen altijd humor en gezellig heid en niet tevergeten hun eten dat is gewoon superen de koffie is heerlijk gr henk groen uit egmond aan zee

Atie Jakobs-Bosman

aangenaam verpozen voor mijn vader

Mijn vader, die gelukkig nog fit en bij de tijd is ondanks zijn hoge leeftijd van 92 jaar, komt graag af en toe even voor de gezelligheid en de lekkere versgebakken frietjes en vers uitperste sinasappelsap van Brenda en Leo. De leuke sfeer is uniek en waardevol! Heel veel succes toegewenst en ik hoop dat mijn vader nog lang van jullie mag genieten!

even uit de sleur van alle dag!!

Via een nichtje en neef die mij zo af en toe komen ophalen(ik zit n.l. in een rolstoel en mij dan gezellig over de markt en in de winkels begeleiden!! ) heb ook ik het praathuis ontdekt. !! Het is daar heel gezellig, de mensen kennen elkaar al zo'n beetje.!! De koffie en de lekkere hapjes die je daar krijgt zijn overheerlijk!! Brenda en Leo zijn hartelijke mensen,Leo is ook een heel gezellige prater ,die de vorige keer op het eind van de middag een tijdje bij ons kwam zitten!! Kortom het is voor mij een middagje markten waar ik naar uitkijk !! dank zij mijn nicht en neef. Bedankt Thea en Ap!! Mevr. Netty van Solkema

cg van hest

ik vind dat toffe mensen