Het Geheugen in Australië

Australië, Amsterdam-West

Bij een reis door Australië van naaste familieleden (broer Peter, zus Hannie en zwager Lou) zijn enkele boekjes van ‘Het Geheugen van West’ daar achtergebleven. Daar, wil zeggen in Salesbury, Adelaide, zuid Australië, alwaar mijn andere zus Elly en haar man Peter wonen.

Zus Elly en haar man Peter van Paridon met het boekje. De familie was zeer content met deze nostalgie uit Holland. Foto: Hannie Wiebenga, 2008

Het boekje ‘Het Geheugen van West’ en de gelijknamige website zijn daar uitvoerig besproken. Bij gebrek aan een computer zal de website echter nog niet elke dag bezocht worden. Het plan om deze aan te schaffen is er wel, maar laat nog even op zich wachten. Voor gebruik van een computer wordt nu de plaatselijke bibliotheek bezocht.

Kleine biografie van deze in 1981 geëmigreerde ras-amsterdammers:
Elly van Paridon-Wiebenga, geboren in het Annapaviljoen te Amsterdam en getogen in de van der Hoopstraat (Staatsliedenbuurt). Later wonende in Slotervaart, Oud West en Bos en Lommer. Huwde Peter van Paridon, geboren in de Ten Katestraat, achter in het sigarenwinkeltje van zijn ouders. Beroep electriciën. In Adelaide voor zichzelf begonnen. Had o.a. de verlichting van enkele (soccer) voetbalvelden in Salesbury en Adelaide in onderhoud. Zij hebben twee kinderen, Corry en Irma, nog in Amsterdam geboren.

Gepubliceerd: 27 juni 2008

kawascania

Elly en Peter

Hoi Jan leuk verhaal over Elly en Peter groetjes van Gerrit en Astrid

re / vriend van vroeger

Jaap Hoogerdijk, mijn tel.nr. is 020-6135685. Als je beld dan krijg je van mij het mailadres van Peter.
Groeten van Jan.

re / vriend

Hallo Jaap, op een wereldsite als het geheugen van west kom je nooit per ongeluk terecht? Ik zal aan de redactie je email adres vragen (als je het achtergelaten hebt bij je bericht) en dan mail ik je het adres van Peter van Paridon. Andersom kan ook, maar ik zal in deze actie ondernemen. Groeten.

Jaap Hoogerdijk

vriend van vroeger

hallo,
ik kwam per-ongeluk op deze site terecht.

ik was met peter bevriend en werkte met hem samen begin jaren '70 .kan u mij zijn email geven of mijn email aan hem door sturen. alvast bedankt.

Australië/Amsterdam West

Hallo Jan. Ik vond het heel leuk om het stukje van jou te lezen. Dat bracht mij in herinnering weer terug naar Australië. Het is alweer 3 maanden geleden dat we terug kwamen van een vakantie van 6 weken.
We hebben het er heerlijk gehad en veel jeugdherinneringen opgehaald.
Het is een heerlijk land en we gaan er zeker nog een keer naar toe.
Dit was voor mij, Hannie, al de derde keer dat ik er was.
Maar ik het toch altijd weer heerlijk vind om thuis te zijn hoor.
Gelukkig vinden zij dat ze de juiste keuze hebben gemaakt door hier weg te gaan en het is ze goed gegaan.
Alleen als er persoonlijke dingen gebeuren is het toch wel een verdomd eind weg.
Dan heb ik wel een gevoel van missen over mij heen.