Bos in de wijk

Slotermeer, Plein '40-'45

Rozen deelde hij uit en gesprekken ging hij aan.

Natuurlijk met rode rozen Foto: Shirley Brandeis, 20 september 2008

Zaterdag 20 september 2008 bracht Wouter Bos op verzoek van de Jonge Socialisten van PvdA Geuzenveld-Slotermeer een bezoek aan de wijk. De Minister van Financiën en vice-premier keek rond op de markt van Plein '40-'45, sprak er met bewoners over wat er goed en niet goed gaat in het land en vooral in de wijk en keek ook rond bij marktkoopmensen en winkeliers. Naar aanleiding van de plannen van Prinsjesdag waren er onder de bewoners en ondernemers heel veel vragen. Over zorg voor ouderen, over (te hoge) belasting en over (de zorgen om te dure) kinderopvang. Na de gesprekken, rode rozen, rode ballonnen en rode pennen was er nog een debat in de raadzaal van het Tuinstadhuis, waarbij onder andere jongeren aankaartten dat ze het niet eens zijn met de sluiting van hun Computerclubhuis.

En heftige discussies Foto: Shirley Brandeis, 20 september 2008