'Wij Zijn de Geschiedenis'

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

De KRO werkt op dit moment aan het project 'Wij Zijn de Geschiedenis': Een online databank van herinneringen aan de Nederlandse geschiedenis. Deze is te vergelijken met YouTube en Wikipedia.

In dit project besteedt de KRO aandacht aan de persoonlijk herinneringen van burgers aan historische gebeurtenissen. Voorbeelden hiervan zijn de Watersnoodramp, de inhuldiging van Koningin Beatrix en de Bijlmerramp. Veel van deze landelijke gebeurtenissen kunnen wel zeker invloed hebben op mensen in uw regio. We willen weten hoe deze mensen dit beleefd hebben.

Ondertussen staat de website online: wijzijndegeschiedenis.nl. Zoals u kunt zien staan er al filmpjes online. Nu zijn we echter nog steeds op zoek naar videomateriaal van persoonlijke herinneringen of herinneringen van anderen (vrienden, familieleden). Nu willen wij u vragen of u het leuk vindt uw leden te stimuleren dergelijke filmpjes te maken. Of misschien heeft u al geschikte filmpjes. Wij zijn in ieder geval geïnteresseerd in een samenwerking met jullie website.
Uiteindelijk zal de KRO ook een tv-programma 'Wij Zijn de Geschiedenis' maken, of hierin ook filmpjes van burgers worden gebruikt is nog niet zeker, maar de mogelijkheid bestaat dat die filmpjes in de uitzending komen.

Mocht u geïnteresseerd zijn, kunt u met mij contact opnemen, bij voorkeur via de e-mail. Dan verstrek ik u graag nadere informatie over technische en inhoudelijke details.

Met vriendelijke groeten,

Rob van Wegen
Stagiair Projectmanagement
035-671 3890
E-mail Rob van Wegen
KRO Digitaal & Innovatie
t.a.v. Rob van Wegen
Postbus 23000
1202 EA Hilversum

Thea Scharff vd Hoek

tsjernobil

Ik was koud 5 maanden moeder toen ik op de radio hoorde van een radioactieve wolk die ontsnapt was in Rusland.(USSR)
Ik leek de enige te zijn want ik belde de brandweer en politie of die er iets van wisten, maar niemand was op de hoogte en wist al helemaal niet wat te doen.Het advies luidde de volgende dag: Je mag gewoon naar buiten ,maar de koeien mochten geen gras meer eten en moesten naar binnen. De onwetendheid en onkunde van de overheid en andere instanties staan mij nog helder voor de geest.