Eerste Dubbelklikkers zwaaien af

1 Fan

Stichting de Brug op de Aalbersestraat maakt haast met de computercursus Dubbelklik. Nog geen zes weken na de eerste Docentencursus Dubbelklik, leverde de Brug al de eerste groep geslaagde basiscursisten af. Niemand minder dan portefeuillehouder Ederveen overhandigde de negen deelnemers op woensdag 16 juni een prachtige roos en feliciteerde hen met het behalen van het Dubbelklik-certificaat.

Uitreiking roos Portefeuillehouder Ederveen overhandigt een roos aan een van de deelnemers aan de basiscursus Dubbelklik. Woensdag 16 juni 2004, Stichting de Brug.

In zes bijeenkomsten van twee uur hebben de cursisten geleerd een computer aan te zetten, de muis te bewegen, een tekst te schrijven, een mail te versturen en informatie via het internet op te zoeken. En dat voor maar € 15 per persoon.
De cursus Dubbelklik onderscheidt zich van andere computercursussen niet alleen door de lage kosten, maar ook door het ontbreken van boeken en syllabi. De cursisten maken slechts gebruik van een cd-rom, die met behulp van een hoofdtelefoon wordt beluisterd. Stap voor stap zorgen een duidelijke en heldere mannen- en vrouwenstem er voor dat de deelnemers in alle rust aan de opdrachten van het computergestuurde lesprogramma kunnen werken. Dubbelklik is daarom vooral geschikt voor mensen die de Nederlandse taal maar in geringe mate beheersen én voor mensen op leeftijd die moeite hebben de snelheid van de moderne maatschappij te volgen.
Overigens volgen er in Stichting de Brug en in de Buurtsteunpunten 6&7 en 9&10 nog vele cursussen Dubbelkik (zowel de docentencursus als de basiscursus voor beginners). Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Juriaan Otto, tel: 889 8381 of 06- 22 1989 43.