Ken je buur in een schoner Slotermeer

Auteur: Juriaan Otto

Op zaterdagmiddag 9 oktober organiseren buurtbewoners Ad van Dam en Maarten Vos een middag om buurt 3 schoon te maken en de buurt(genoten) beter te leren kennen. Buurt 3 is het deel van Slotermeer dat ligt tussen Haarlemmerweg, Spoorlijn, Burg. de Vlugtlaan en rotonde Slotermeerlaan

Ontmoetings- en vertrekplek is de Slootermeerschool
Burg. Fockstraat 85

We beginnen met het opruimen in de buurt, daarna kunt u kiezen uit een programmaonderdeel om uw buurt beter te leren kennen.

Programma:
13.30 Koffie thee in de school
Neem foto van je huis of geliefd plekje uit de buurt mee! Kennismaking met de buurtregisseur, buurtconciërge en buurtmanager

14.00 Opening Tys de Ruijter; wethouder milieu van het stadsdeel

14.10 - 15.30 Schoonmaken in de buurt (Reiniging stelt materiaal ter beschikking)

15.30 - 16.00 Koffie-thee in de school
16.00 - 17.00 Programma tweede deel

1. Wandeling door de buurt en kijken naar bomen en planten. Kent u de mooie vleugelnootbomen op de Vening Meineszlaan en het prachtige plantsoen bij het Arthur Meerwaldtpad? Pieter Boekschooten, auteur van de bomenroute en landschapsarchitect van het stadsdeel maakt met ons een wandeling door de buurt.

2. Een mooier huis in een mooiere buurt
Allemaal zijn we in meer of mindere mate bezig om onze woning mooier te maken. Maar letten we daarbij op de bouwstijl van de eigen woning en de samenhang van de overige woningen en de aangeklede omgeving. Tijdens de rondleiding zullen we ingaan op veranderingen aan woningen en de omgeving. Rondleiding olv. Leo Faasen

3. Dierenopvang bezoeken.
Een bezoek aan dierenopvang De Zwaan aan de Vening Meineszlaan, direct naast het spoor. Erik van de Sluis leidt ons rond.

4. www. geheugenvanwest.nl
Op deze website staan allerlei verhalen over west, vroeger en nu. Ter plekke kunt u de website bekijken en misschien een verhaal toevoegen.

5. Video over Slotermeer in de jaren 50
Een film over de beginjaren van Slotermeer. Hoe de wijk is opgebouwd en wat de ideeën waren in de jaren 50. Leuk en nostalgisch!

6. Boekentafel
Gedurende de hele middag is er een boekentafel over Slotermeer die verzorgd wordt door Elly Dekker.

17.00-18.0 Borrel en hapjes

Voor informatie en vragen: Ad van Dam tel.:6147327 en Maarten Vos tel.:6624955

Opgeven(zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen) voor 2 oktober bij Steunpunt Leefbaarheid en Veiligheid:
email:Buurt3@steunpunten.nl of tel.: 6132356 of strookje inleveren op Slotermeerlaan 150 1063 JW Amsterdam.