Van kale vlakte tot gevarieerde bouw

Auteur: An van Batum
Osdorp

Op het terrein waar jaren lang de Scheepvaartschool (die gesloopt is) heeft gestaan, aan de Allendelaan in Osdorp, is na jaren braak liggen van de grond, in 2004 begonnen met woningbouw.

Hier stond de Scheepvaartschool - op de achtergrond het nieuwe Sportcentrum Ookmeer Foto: An van Batum

Omdat ik vanaf mijn galerij uitzicht heb op dat terrein heb ik al die tijd de bouw gevolgd en in beeld gebracht (met foto’s) .

Het is fascinerend om te zien hoe zo’n kale vlakte langzaamaan verandert in iets tastbaars. Uiteindelijk is een zeer gevarieerde bouw geworden. Vooral de Schutterstoren, die vlak voor mijn galerij is gebouwd, heb ik vaak gefotografeerd.

Maar ik heb ook de opbouw van al de andere gebouwen vastgelegd; als iemand geïnteresseerd is kan hij of zij contact met mij opnemen.
(De redactie heeft het e-mailadres van An)

An van Batum