De oudste winkels van Amsterdam

Amsterdam

Apotheek W.H. van der Meulen Foto: website www.winkelstories.com

Op de website Winkelstories vindt u 75 Amsterdamse winkels, die inmiddels meer dan 100 jaar oud zijn. Daaronder bevinden zich nog zo'n 18 familiezaken. Zeven winkels zijn zelfs meer dan 200 jaar oud. Elk jaar verdwijnen er weer een paar van die vertrouwde winkels, waarmee vaak karakteristieke negentiende eeuwse winkelpuien of restanten van interieurs verloren gaan.

Verreweg de oudste winkel in Amsterdam is Apotheek W.H. v.d. Meulen op de hoek van de Geldersekade en de Stormsteeg. Sinds 1696 is deze apotheek op een en dezelfde plek gevestigd.