Stem voor behoud van de St. Josephkerk!

Amsterdam

De St. Josephkerk is de eerste betonnen kerk in Nederland en is als kerk gebruikt van 1952 tot 1990. In 1995 koopt Ballast Nedam de kerk voor sloop. Acties vanuit de buurt verhinderen dat.

De Sint Josephkerk in Bos en lommer

Amsterdam is een stad met veel bijzondere gebouwen. De campagne Nieuw leven voor oude gebouwen zet zich in voor hergebruik van deze gebouwen. Vooral die gebouwen die voor de inwoners van de stad of de buurt waarin ze staan veel betekenis hebben. Daarvoor is uw medewerking nodig.

Stem op uw favoriete gebouw!

Klik hier voor de website van 'Nieuw Leven voor Oude Gebouwen'

Chris Woestenburg

Re: Re: Niet slopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Natuurlijk moet de St. Josephkerk blijven bestaan.
Het zal in het jaar 1954 geweest zijn dat ik ’s avonds naar het zaaltje onder de kerk ging (aan de rechterzijde van de kerk, het trappetje af) en ik daar ging figuurzagen en pitrieten.
Als koorknaap, onder leiding van zangleraar Ale, zondags zingen tijdens de Hoogmis, en in de kerstnacht.
Ook zijn wij, kerkkoor, in de zomer van 1954 of 1955 onder leiding van meester Ale op tramlijn 13 en 3 richting Concertgebouw gegaan om daar, samen met andere kerkkoren, te zingen voor een groot publiek.
Na afloop kregen we allemaal een lolly, die we uiteraard niet in de tram mochten oppeuzelen.
En dan regelmatig ter communie, 12 uur van tevoren mocht je niet eten.
Een glazen fles mee, gevuld met thee, en gewikkeld in een oude krant, die je samen met je sneetjes brood mocht nuttigen in de klas vóór de schoolbel ging.
En pater Berkel, al behoorlijk op leeftijd, die af en toe de weg kwijt was.
Prachtige herinneringen behorende bij de St. Josephkerk.

Chris Woestenburg

Re: Niet slopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Richarda van Tongeren:
Zoveel herinneringen aan deze kerk; eerste Communie, plechtige Communie, askruisje halen, de Blasiuszegen met 2 brandende kaarsen op je hals, de ochtendmis met de jongens en meisjes gescheiden (leuk, want dan mocht je ontbijten op school), bruidje zijn bij het lof, het kerkkoor o.l.v. de heer Ale, leren fietsen op het plein ervoor, pater Loof.

Richarda van Tongeren

Niet slopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!