De Admiraal swingt en springt!

Autoloze zondag 20 september 2009, van 10 tot 17 uur.
Net als vorig jaar, maar nu nog feestelijker, een buurt-beweeg-evenement voor mensen van alle leeftijden.

Kom swingen en springen op de Admiraal de Ruyterweg, kruising Karel Doorman en Reinaert de Vosstraat.

Het gaat erom dat we elkaar ontmoeten en samen in beweging komen. Het kruispunt staat daar als het ware symbool voor.
Gezond bewegen in een schone stad is en blijft belangrijk, daarom zal dit jaar de nadruk nog meer liggen op bewegen, op allerlei manieren, voor volwassenen net zo goed als voor de kids.
Er zijn dans en hoelahoep demonstraties en workshops, van buikdans-bollywood tot flamenco, yoga, streetdance en allerlei sport en spel activiteiten, zoals touwtrekken, hoepelen, zakkenloop, enz. Er klinkt live muziek uit vele windstreken waar je niet stil bij kunt blijven staan. Een piratenschip springkussen, een surfsimulator voor de grotere kids, Afrikaanse drum( Jembé) workshop voor kinderen, rap en spoken word, een volkszanger, je kunt je laten schminken of lekker knutselen in de tent. Met ‘Pimp your bike! en (bij voldoende belangstelling) een bakfietsen-race van ouder/kind teams willen we buurtbewoners aansporen om vaker de fiets te pakken.
Er staat een overdekt podium voor de diverse bands en acts. Ook is er een tent waarin bij minder mooi weer zo veel mogelijk activiteiten door kunnen gaan. De horeca op de kruising doet net als vorig jaar ook weer mee, met terras, hapjes en enige invulling van het programma. De organisatie is wederom in handen van MIX voor KIDS, in samenwerking met Moksi-Mix.

Voor de Wijkaanpak 2008/2009 in Bos en Lommer, Landlustbuurt, hebben wij net een groot theaterproject gedaan. Buurt lust land! ( zie ook de sites van B&L, Buurtparticipatie B&L, Youtube)
Van ¼ voor 11 tot ¼ voor 12 komt de Schoner vervoer toer langs. Het asfalt verandert in een catwalk waar elektrische sportwagens, de solar challenge car van de TU in Delft, Segways, steps, vrachtwagens, auto’s, karretjes en nog te veel om op te noemen voorbij komen. Je kunt al deze schone vehikels bekijken, er even in zitten of misschien zelfs uitproberen! www.schonervervoertoer.nl
Daarnaast zal er ook een stempelpost van de Loop West! komen te staan. Een feestelijke familie en trimloop die door de 4 stadsdelen voert die binnenkort samen stadsdeel West zullen vormen. Doe mee, haal je 4 stempels en maak kans op een elektrische fiets! www.westerparkkunst.nl
Komt dus allen! Kom en doe mee!

Contact via de e-mail: Mix for Kids

Voorlopige programma's:

Programma Podium Karel Doorman

10.15 u: Deliverance Gospel Choir
10.45 aankomst Schoner vervoer toer, tot 11.45 u
12.00 u: Fanfare Loop West!
12.30 u : DJ
13.00 u : Tante Truus (levenslied)
13.30 u: Grupo Flamenco Amsterdam
14.00 u: Spoken Rap:
Zanillya, mc-Mazen-J en Miss Mix
14.45 u: The Frantic Traces (rock)
15.30 u: Sahara Dance: Bollywood demo
16.00 u: Scotchtape, Cellotape & Ducktape (jazz)
16.30 u: Royal Percussion(West-Afrikaans)
17.00 u: einde

Kinderprogramma Reinaert de Vos:

10.00 u: De hele dag: piratenschip-springkussen, sport en spel, hoelahoepen, steltlopen, surfrodeo, skippyballen enz. enz.
10.30 u: je kunt je laten schminken en knutselen tot in de middag.
----10.45 tot 11.45u schoner vervoer toer----