Gerbrandypark wordt prachtig

Eindelijk gaat het gebeuren, het Gerbrandypark wordt totaal vernieuwd.

Het wordt drastisch aangepakt Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 14 september 2009

Het stond al heel lang op de wenslijst van de bewoners maar wegens bezuinigingen heeft het langer geduurd dan gepland.Vele bomen waren ziek, anderen te hoog, het moest drastisch aangepakt worden.

Na het kappen van de bomen is men met de drainage begonnen, het was immers zo drassig op het grasveld. Er komen 1500 kubieke meters zwarte grond eroverheen zodat wij volgen jaar kunnen genieten van een pracht grasveld. Aan de overkant, bij de Burgemeester Fockstraat is de aanleg van de bloementuin begonnen. De tegelleggers zijn druk bezig.
Wat een werk is het toch! Maar het was wel hard nodig en het is de moeite waard. Volgend voorjaar zullen alle bewoners kunnen genieten van een eerste klas park. De wijk wordt steeds mooier en wij genieten volop van alle veranderingen.

Een drainagesysteem wordt aangelegd Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 14 september 2009

De aanleg van de Bloementuin is in volle gang Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 14 september 2009

Gelukkig zijn er nog grote bomen over! Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 14 september 2009

1500 m3 zwarte grond om het te verhogen Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 oktober 2009

Langs het fietspad komen nieuwe leidingen Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 oktober 2009

Alle tegels eruit Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 oktober 2009

Paden worden opnieuw geasfalteerd Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 oktober 2009

Bij het pierebadje worden de oude tegels verwijderd, er komen nieuwe zodat de kunstwerken van Hoshyar nog beter tot hun recht komen Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 5 oktober 2009

Corry

Opgeknapt Gerbrandypark

Ik vind dat het speelplaatsje en de picknicktafels en de nwe.stenen trap en de andere sportieve voorzieningen mooi en goed opgeknapt zijn, echter de kaalslag in het groen en de erg zanderige en bij nat weer blubberige voetpaden met glas en met kale bermen en kluiterige gras met stukken steen en puin armoedig.
Zelfs de dieren in het park zijn van slag en laten hun eitjes her en der liggen in de kale bosjes met kluiten grond en puinbrokken in de bosjes.

Yanny Scutt

Mooi!

Dank voor het plaatsen van de foto's Annick! Het park is er zeker op vooruit gegaan in de afgelopen jaren. Mijn kinderen hebben vroeger nog gespeeld op het Aldo van Eyck speelterreintje in het park (lelijke stalen toestellen) en ook dat is prachtig geworden met heuse schommels , wip en glijbaan. Ik kom er veel met de kleinkinderen als zij op bezoek zijn.

De kunst in het 'pierenbadje' is ook een gouden greep maar wel jammer dat er geen goede -en zeker niet genoeg- zitplaatsen zijn voor de ouders! Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat volgend jaar.

Als de 'Dobbebuurt' op de schop gaat (eindelijk...) maak je daar dan ook foto's van?

Groetjes, Yanny Scutt