Bestuurders zingen op Dag van de leerkracht

Auteur: KNW
1 Fan

Op de Dag van de leraar - 5 oktober - zongen bstuurders van de vier stadsdelen van Nieuw West en leerlingen van ’t Koggeschip samen voor de leerkrachten van Nieuw West.

V.l.n.r.: Fouad Sidali (Bos en Lommer), Ahmed Marcouch (Slotervaart), Linda Briganti (zangeres), Martje Postma (Osdorp) en Robin de Bood (Geuzenveld- Slotermeer) Foto: Shirley Brandeis, 5 oktober 2009 Foto: 5 oktober 2009

De meeste van hen waren op maandagochtend al goed bij stem. De dag van de leerkracht werd door bestuurders aangegrepen om alle juffen en meesters van de basisscholen in het zonnetje te zetten. Het zijn tenslotte de leerkrachten die het voor de kinderen moeten doen.

Niet alleen zingen

Op alle basisscholen werd vanochtend een taart en de songtekst bezorgd. Er werd niet alleen gezongen. Na het lied was er ook aandacht voor de inhoud, met de resultaten van het project Focus op Capaciteiten. Een methodiek waarmee leerkrachten de kinderen vanaf groep 6 beter kunnen volgen en voorbereiden op het voortgezet onderwijs. Focus op Capaciteiten is één van de extra activiteiten die dankzij Het Meesterplan Onderwijs Nieuw West de komende jaren op meerdere basisscholen worden ingezet. Het Meesterplan biedt een raamwerk voor een krachtige onderwijsaanpak in Nieuw West. Hiermee wordt 4 miljoen extra in het onderwijs van Nieuw West geïnvesteerd. Het lied ‘Aubade aan de leerkracht’ gaat op de wijs van ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes.