Piet of Jan

Auteur: Fred Fontijn (fred@fontijn.nl)

Volgens mij zijn er twee broers Zegstro, gezien de reacties die ik op mijn stukjes krijg. De oudste is waarschijnlijk iets ouder dan ik en de ander wat jonger. Ik weet dit omdat op 'schoolbank', één van de twee drie jaar eerder op de Frisoschool zat dan ik. De ander zat bij Rinny Mirani in de klas, vertelde ze mij en die is jonger dan ik. Met plezier ook jouw stuk over de Karel Doormanstraat gelezen, ik weet eerlijk gezegd nog niet eens zo heel lang dat die eerst Zeven Provinciënstraat heette. Omdat mijn oma in de Tjerk Hiddes de Vriesstraat woonde, kwam ik regelmatig in het stuk bij de Willem de Zwijgerlaan te winkelen, daar zat ook drogist Koedijk en daarnaast een groente man. Onze klasgenoot Jan Peek z'n vader deed dat daar ook nog een tijdje. In hetzelfde portiek zat ook nog autorijschool Karel Doorman, die ging later naar de van der Hoopstraat maar liet zijn naam ongewijzigd. Van buurman Menger, kreeg ik mijn scooterrijles. Dit ter aanvulling.

Over de foto, ben ik het oneens met je, volgens mij is het hoek Bestevaersstraat - Karel Doormanstraat en zit daar bakker Hoogerhout op het hoekje, de bakkers kar kun je nog vlak bij de bakkerij zien.

Ik kijk uit naar nieuwe initiatieven er zijn nog wel een paar straten te behandelen. Met elkaar kunnen we er een heel buurt boek van maken, misschien. P.C. bedankt.