Wigbolt Ripperdastraat

Hoi broertje,

Je hebt het allemaal goed verwoord hiervoor. Als ik inderdaad terugdenk aan onze jeugd daar in de Wigbolt Ripperdastraat en hoe we daar gespeeld hebben, ik denk dat je dat tegenwoordig maar weinig nog op die manier tegenkomt. De sociale controle was erg groot. Ook hadden we veel 'tantes en ooms' in de buurt. Het was een grote familie. Ook onze blanke medelanders jeugd en ouders in onze flat zullen volgens mij goede herinneringen hebben. Ik zal wat namen over de boeg gooien voor deze keer. Mochten er mensen op de site komen dan herkennen/herinneren ze wellicht de personen. In ons portaal woonden op de begane grond de families Donker (Elly en Dick en nog een paar kinderen geloof ik); Benschop (Jetje, Treesje en Bennie); Jacobs (Bertje, Ilse); Jutta (met 1 t?, Debby en nog een paar jongens); Vercammen (Jimmy, Max en Charles); Aalberts? (Rikkie en nog een paar); daarboven Neys (Nancy, Suzanne, Andre); gisteren wist ik nog de achternaam van onze naaste buren maar ben het ineens weer kwijt. Op twee hoog kwam op een gegeven moment de familie Rikken wonen en op drie hoog de familie Huffels. In het volgende portiek woonden de families Bosman (o.a. Martin); Van der Schaaf (Meindert, Dirk, Hieke en nog een jongen meen ik); Muller (Ilse, Joyce (overleden), Inez, Ingrid, Irma en Bianca), Mosselman (Joan, Rob, Mady en ?), Velthuis (Richard, Patty, Ellis); Brenda en Roy ...?; Baudoin? en weer Mosselman (Richard, Roy, Lesley en Kim. Volgend portaal: beneden weet ik niet meer zo goed. Eerst twee grote gezinnen en toen kwam de familie Kragtwijk (o.a. Marcel), Kooren Vinkoert (Hedy, Randy, Andre (overleden) ??; daarnaast Laura en ?? achternaam?; Pellencau daarna Daerden (Margie, Rene en ?); daarnaast?; Van Linge (Ed en??); daarnaast? Wie vult het e.e.a. aan? Suzanne heeft een olifantengeheugen dus die moet het maar aanvullen.
Wordt voortgezet.