O.L.Vrouw van Zeven Smarten

Auteur: Bezoeker

Toen wij in de Wigbolt Ripperdastraat kwamen wonen was er nog geen stenen kerk. Ik mijn herinnering was er een noodkerk (van hout?). Als namen van paters ken ik alleen pater Benschop en pater Van Gils. Op zondag kwamen ze weleens na de kerkdienst op visite bij de parochianen. Pater Van Gils was een kleine, lieve man. De kinderen waren gek met hem. Later vertelde hij vaak verhaaltjes meestal over een aapje in mijn herinnering. Op de Maria Regina School waar ik op heb gezeten kreeg ik godsdienstles van pater Ditters. Dit was nog een jonge, goeduitziende pater. Ik zat in de klas bij zr. Immaculatie (weet niet of ik het goed schrijf). Later werd zij juffrouw De Bruin en als ik het wel heb zijn pater Ditters en juffrouw De Bruin getrouwd. Wat een sensatie.