kolen en oliehandel Fahrenhorst

Auteur: Bezoeker

Channah,

Dhr. Fahrenhorst was de man van de kolenhandel. Het was een hele aardige man en ook nog niet zo oud. Ik weet me te herinneren dat hij één of andere ziekte had en heel moeilijk liep in de beginperiode van het winkelcentrum in de Sam van Houtenstraat. Later kwam hij zelfs in een rolstoel terecht. In het begin werkte hij met een petroleum vat met een handpomp. Als je met je jerrycan, waar 4 liter in kon, bij hem kwam om petroleum te halen voor bijvoorbeeld een oliekachel of primusstel, dan pompte hij eerst 4 liter omhoog in een soort tussenvat. De stand kon hij aflezen aan een glazen buis zoals ze ook in thermometers gebruiken. Als de 4 liter bereikt was zette hij het kraantje open en liep de vloeistof in de jerrycan. Later toen Fahrenhorst in een rolstoel belandde werd dit een elektrische pomp. Een aantal jaren later is Fahrenhorst overleden.