Schoolreisje

Auteur: Bezoeker

Hoi Marie Anja,

Weer een leuk stukje! Onze juf heette juffrouw Bayens, ik heb er even mijn rapport bij gepakt om de naam goed te spellen.
Het schoolreisje was naar Oud Valkeveen. Ik herinner mij dat schoolreisje ook nog heel goed. Toen we uit de bus kwamen moesten nog wat andere meisjes en ik heel nodig plassen en dat moesten maar even in de bosjes doen, toen we daarna weer in de rij stonden riep een meisje uit onze klas (ik zal haar naam hier niet noemen) dat ik tegen mijn broek aan geplast had, ik schaamde me dood. Van de juf moest ik terug naar de bus om een schone broek aan te trekken wat ik dus niet durfde. Ik ben pas weer in de vijfde klas (juffrouw Bos) mee met schoolreisje mee gegaan.

Volgens mij was dat met dat speelgoed op de grond met Sinterklaas en kregen we allemaal een briefje met een cijfer erop. De juf noemde een cijfer en als jij dat had mocht je iets uitzoeken, gelukkig was er ook nog zo`n poppenwagentje voor mij.

Ik kan mij nog goed de eerste leesplaat herinneren:"zeg mies zeem jij de ruit voor moe",ik kwam een dag later dan de andere meisjes op school omdat wij op vakantie waren en dacht toen dat alle anderen al konden lezen en dat ik de enige was die de tekst alleen maar van onthouden wist. Maar gelukkig was ik toch niet achter en vind ik lezen nog steeds het leukste wat ik ooit geleerd heb.

Ik kijk uit naar je volgende stukje!

Groeten;