Descartesstraat 41 H

Auteur: Jos Koot Luijben

Als 2 jarig peutertje ben ik in 1954 met mijn ouders op dit adres komen wonen en is mijn 1e dochter er nog geboren. Ik heb een fijne herinnering aan deze tijd en ook nog leuke foto's. IK herinner mij de sloterplas, waar ik vele zandkastelen heb gebouwd met mijn broertje. Wat ook in mijn herinnering zit gegrift is de winter van 1963. Alle buren hebben elkaar geholpen om het veld voor de deur op te spuiten en er werd volop geschaatst. Ik lag met een gebroken been voor het raam en kon meegenieten van de ijspret. Mijn moeder is daar blijven wonen tot ong 1990. Het voelt heel vreemd dat deze huizen en deze plek is gesloopt. IK woon al jaren in Leiden en ook daar wordt in de stad veel jaren 50 woningen gesloopt om plaats te maken voor dure nieuwbouw. Waar blijft de sociale woningbouw. Omdat ik in een koor zit en daar een liedje over wordt geschreven kwam ik ook uit op de site van Slotermeer