goeie oude tijd

Auteur: Saskia devries

Hoi.
mijn naam is Saskia de vries,ik woonde op de ooszanerdijk 101,
ik was een jaar of acht toen de watersnood in tuindorp oostzaan zich voordeed,wij zaten hoog en droog in het hoge huis op de dijk, en zagen hoe mensen uit hun huizen in bootjes werden gehesen, we konden niet meer naar de zonnewegschool toe . Al dat water het maakte een niet uit te wissen indruk, ook nu nog ik zie me weer staan voor het grote raam neus tegen de ramen gedrukt om vooral niets te missen .
Wat betreft de schillenboer ook dat was als kind prachtig,over de ooszanerdijk kwam hij aangereden met zijn paard en wagen ,een inderdaad sterk ruikende man en als je bofte mocht je een stukje naast hem op de wagen rijden op het plankje naast hem, dat was een feest ,of nu zijn paard of hijzelf(Weeda heete weet ik niet meer) inderdaad kwam alles aan de deur in die tijd .De melkboer voor losse melk,De bakker die weleens als ik achter mijn moeders rokken school riep wil je een krentenbol sassie,jaaa het was een leuke tijd ,een uitwisbare tijd.
Mijn vriendinnetje Ans Leibrandt aan de overkant.
Waar ik voor het eerst spaghetty at.,en die een schommel in de tuin had.
Mijn buurjongen Rudi starrenveld waar ik mee speelde,en die al eerder televisie had dan wij dan mocht ik daar op woensdagmiddag dappere dodo kijken en de verrekijker ,jaaa de goede oude tijd klinkt oudbollig maar het is wel zo.
De verliefde gevoelens voor meester wessels,de arme man moest eens weten hoe vaak ik hem misbruikt heb in mijn dromen.
jaa onschuldig maar erg tevreden.
knikkeren op het schoolplein of in de keuken thuis waar we in een hoekje bij de deur een gootje hadden gemaakt door er een stukje zeil uit te snijden(grappig als je eraan terugdenkt)
Mijn Vader die een dubbeltje uit het raam gooide als de ijsman kwam met een hard getingel kondigde hij zich aan en het was helemaal feest als je 15 ct kreeg want dan kreeg je van Jamin er 1 met chocola er omheen hmmm.
Die smaak heb ik nooit meer geproeft leek wel dat het veel lekkerder smaakte toen terwijl er altijd zilverpapier omzat.

Als er iemand dit leest die mij denkt te kennen hoor ik het graag.

Saskia de vries