Juffrouw Lechner

Hoi Marie-Anja,

Van juffrouw Lechner herinner ik mij dat ze op de scooter naar school kwam en dat we wel eens voorop (tussen het stuur en de juf in) mochten meerijden.

Van juffrouw Koelman weet ik niet meer zo heel veel, alleen dat ik toen bij de deur zat en ik die open mocht houden voor de volwassenen die even in de klas kwamen om iets met de juf te bespreken, zoals zuster Francina.

Het brood op school eten, met lauwe thee erbij (een plastic fles in een krant) vond ik naar. Ik ging alleen maar naar de kerk als we moesten. Bijvoorbeeld op aswoensdag maar dan vond ik het askruisje op je voorhoofd wel weer interessant.

We kregen ook wel eens de Blasiuszege dan kon je niet meer stikken in een visgraat (waarschijnlijk ben ik wel wat kort door de bocht). Ik schep hier nog altijd over op tegen mijn kinderen als we vis eten.

Groeten,
Toos