De ouderdom komt met gebreken

Auteur: Bezoeker

Sorry, ik maakte weer een paar typefouten. Ja, de ogen worden slechter, en zelfs met leesbril kan ik niet meer goed van het scherm lezen, dus ik zie als ik mijn reactie nalees mijn eigen fouten niet. De tekengrootte in 'Beeld' op extra groot zetten is ook niet voldoende.
Ik heb er nu het volgende op gevonden: ik typ mijn tekst in een Word-documentje op lettergrootte 20, en kopieer het hier naartoe.
Hieronder mijn via Word gecorrigeerde vorige bericht.

De heilige Blasius had tijdens zijn leven een kind gered, dat een visgraat in zijn keel had zitten en dreigde te stikken. In de roomskatholieke kerk wordt hij niet alleen aangeroepen - en op zijn naamdag de Blasiuszegen gegeven - om de verstikkingsdood door graten tegen te gaan, maar ook om alle andere keelziekten te voorkomen en te genezen. Meer informatie over de helige Blasius vind je als je onderstaande links aanklikt:
rk.blasiusdelden.nl/rk_geschiedenis.htm
Er is in Amsterdam overigens ook een Blasiusstraat. Deze is niet vernoemd naar de heilige, maar naar een 17e-eeuwse geneeskundige. Of deze gespecialiseerd was in keelaandoeningen vermeldt mijn bron niet. ;-)
Groet, Channah