De Gruyter

Dag Bart,

Weer zo`n ontzettend leuk stukje van je!! Ik herinner mij al die winkels ook nog goed. Volgens mij was het er in die beginperiode altijd druk! Ik herinner mij van groenteman Boelsma nog goed dat, als je er tussen de middag heen moest van je moeder voor een boodschap, je als kind vaak voor werd geholpen omdat je weer op tijd op school moest zijn, jammer vond ik dat!
Bij slagerij Blommestein stond er op gegeven moment zo`n stelling met Exota: frisdrank in allerlei kleuren! De bruine wilde nog wel eens bij het openen eruit spuiten.
Als kind moesten wij ook naar Almering voor een slof Laurens.

Ik weet nog goed dat de Gruyter in de Nicolaas Ruychaverstraat werd geopend, dat vond mijn moeder geweldig. Het was een echt mooie winkel met tegeltableau`s en de koffie werd in de zak (gemalen?) gedaan waar je bij stond. Ook was daar "het snoepje van de week".
Leuke herinneringen!!