melklevering tijdens vakantie de Kort

Auteur: Bezoeker

Wie kan zich nog herinneren dat als de Kort zijn jaarlijkse vakantie hield, de winkel gesloten was en er dus geen verse dagmelk geleverd werd. De levering in deze wijk werd dan voor een aantal weken overgenomen door melkboer Piet Heijma uit de Sam van Houtenstraat. Piet reed dan met zijn bekende bruine elektrische handkar de Wigbold buurt in en stalde zich dan onder een van de flats, ik meen de Jelte Eelsmastraat. In de ruimte onder de flat werd dan profesorisch m.b.v. kratten en planken een toonbank in elkaar gezet en de verkoop kon beginnen. De wijk achter de Sam van Houtenstraat werd dan in zijn geheel gedaan door Jan, de broer van Piet. De mensen daar hoefden dus geen dorst te hebben, En natuurlijk was de melkzaak ook gewoon open.