de heer

Auteur: Hans Nijntjes

Hallo, ik ben hier nieuw op. Wij woonden aan de Haarlemmerweg,
maar zat op de ds. Mantveltschool van 1953 tot 1958.dus kwam redelijk dicht in dat buurtje.
In een ander gedeelte van dit forum werd over Terro zandauto's geschreven. Nou dat klopte wel, die kwamen van de kade en reden door de Karel doorman straat verder. In de winter met sneeuw/ijs op de weg, gingen wij achter die wagens hangen en lieten ons
voortrekken. Het waren donker rode wagens, en volgens mij waren dit afgedankte legertrucks, welke na de oorlog vrijkwamen.
Bij de kruising met de Wildzanglaan zat nog een warme bakker, daar stonden wij vaak te kijken hoe de bakker met een enorme haast de broden in/uit de oven schoof, met een hele lange stok.
Als dat gebeurt was, ging er een borstel met water overheen, en daardoor ging de korst glimmen. Misschien was dat wel geen water, maar het leek er op. In de middag maakte ze daar gebak, en van mijn klasgenoten stal een gebakje, het stond zo voor je neus af te koelen, dat is nog een hele rel geweest daar op die Christelijke school.