Weeshuis / Wilma

Auteur: Channah van Straaten

Mijn moeder is ook een aantal keren langdurig ziek geweest, en ook een aantal keren langsdurig opgenomen in het ziekenhuis. Helaas kwam die gezinsverzorging - net als nu de thuishulp - doorgaans niet meteen op gang, en soms helemaal niet. Mijn oma kwam in zo'n geval bij ons in huis, en dat was eigenlijk hartstikke gezellig. Voor mijn oma best wel een probleem, want ze was slecht ter been, dus het moest allemaal niet te lang duren.
Ik herinner mij geen problemen met de diverse gezinsverzorgsters die we in de loop der jaren over de vloer gehad hebben.
Wat ik mij heel goed herinner was een soort - volgens mij door de kerk georganiseerde - 'burenhulp'. In de perioden dat mijn moeder niet ziek was hebben we regelmatig voor een tijdje kinderen te logeren gehad, waarvan de moeder in een ziekenhuis was opgenomen. Dat kon allemaal zomaar.....