Marie-Anja en Hendrik Jan W.: Met blauwe tram naar weeshuis?

Auteur: Channah van Straaten

Weet je ook nog in welk jaar dat was?
Ik heb mijn vriend R., de tramfanaat, per mail geraadpleegd, en kreeg onderstaand mailtje met link (erg leuk, heel veel informatie) terug. Uiteraard ben ik even gaan zoeken bij die blauwe tram, maar die heeft maar tot september 1957 gereden. Mijn zus Toos, waar jij bij in de klas gezeten hebt is van 1952, en werd in september 1957 5 jaar. Als jij net iets ouder bent dan Toos zouden de herinneringen van je broer aan de tramrit naar het weeshuis kunnen kloppen.
Hier volgt het mailtje met link van vriend R.:

Wat de stads tram aangaat reed lijn 18 tot begin 50 er jaren tussen Nassauplein en Admiraal de Ruijterweg. Langs de Haarlemmertrekvaart op de Haarlemmerweg. lijn 18
En kijk op trams Allerlei onder NZH & Adm. de Ruijterweg.
Tot 1957 heeft de tram van af de Spuistraat bij het Spui via
Westermarkt/Rozengracht/ Wiegbrug naar Sloterdijk gereden als locaal dienst DE KIKKER tot 1954
[lATER BUS 14 GVB EN NOG VEEL LATER ALS TRAM 14 GVB}
Verder reed de blauwe tram als deze in de volksmond heettevia Halfweg/suikerfabriek naar de Amsterdamsepoort in
Haarlem/Tempelierstraat/Leidsevaart/Heemstede/Bentveld/ Zandvoort.
Deze lijn leeft voort in lijn 80 ConnexxionNZH
Deze tram reed op meterspoor en er is nog nep stukje te vinden op de kruising Nassaukade als aandenken aan de roemruchte blauwe tram.
Tot zover het mailtje.

Zelf vond ik de geschiedenis van de blauwe tram via doorklikken op de site die R. gaf. Hier heb je hem direct: www.amsterdamsetrams.nl/admiraalderuyterweg.htm