Pick-up en inktlap

Auteur: Jetty Temme

Hoi Marie-Anja,
weer een gezellig stukje vroeger. Die inktlappen, ja, we maakten ze zelf van overgebleven lapjes stof van kleren die m'n moeder had gemaakt. Vaak waren de lapjes zo dun (achteraf niet zo slim, maar de motiefjes en kleurtjes waren belangrijker dan de dikte van de stof....). dat wanneer je je pen afveegde je vingers net zo vies waren als die lapjes! Overigens was die inktpot niet alleen bij jou een knoeipot, bij mij lag m'n tafeltje ook regelmatig vol met klodders inkt.
Oja, zie het niet als verbetering hoor, maar die meneer van lovely lovely heet Chubby Checker. Hij is getrouwd met een nederlandse miss 19zoveel, Rina Lodders. Deze wetenschap waarschijnlijk omdat ik drie jaar ouder ben dan jij (1949), en dat dit gegeven toen héél belangrijk was!
Ben er trouwens erg nieuwsgierig naar hoe al deze kleine en grote gebeurtenissen uit onze jeugd bij jou naar boven komen drijven, bij mij komt het aha-gevoel pas bij het lezen van jouw stukjes.

Erg veel groeten,
Jetty