De Uitweg

Auteur: Bezoeker

Gerard,

Leuk dat je reageert. Wij kenden elkaar niet persoonlijk. Wel heb ik ooit bij jou de zwarte platenkoffer van Maarten teruggebracht. Deze had ik van Maarten geleend voor een feestje bij mij thuis. Toen ik de koffer terug wilde brengen was hij niet thuis en kwam ik bij jou terecht. Jij woonde een aantal portieken verderop meen ik. Het was inderdaad zoals je zei Maarten v/d Berg. Ik hielp Yvonne af en toe met het inrichten en opruimen van zaal 2 en later ook de grote hal waar de band Side by Side zou gaan optreden. Ik heb daar een leuke tijd meegemaakt. Ik kan mij nog herinneren dat mijn toenmalige vriend Gerard Polderman en ik voor het eerst de Uitweg binnen kwamen. Gerard zei een keertje dat hij van zijn vader had gehoord dat er iets voor jongeren in de Uitweg werd georganiseerd op zaterdagavond. Polderman sr. was lid van de kerkraad en kon dit dus weten. De entree was heel officieel met Hans Huison bij de deur. Je moest meen ik minimaal 16 jaar oud zijn en je ontving een lidmaatschapkaart.
Ik weet nog goed dat Maarten er een keertje niet was. Zijn platenkoffer was er gelukkig wel maar het toch was heel stil in het begin van de avond. Nauwelijks muziek, niemand in de discobar. Op een gegeven moment nam de vriend van Yvonne het initiatief om te gaan draaien. Het was wel andere muziek dan we gewend waren maar het viel gelukkig goed in de smaak bij de aanwezigen.