Ik zie het licht

Kijk mijnheer Krul, na uw uitleg wordt het me duidelijker.
De brave An sprak nergens over 3 sneetjes brood, maar over 3 stroken kaas die ze op de boterham (ze zei niet “boterhammen”) legde. Maar u doet het geheim uit de doeken. De Koters kregen 3 boterhammen en daardoor sneden ze de plak kaas in 3 stroken, op elke boterham 1 strook. Zouden ze 4 boterhammen gekregen hebben dan zouden ze de plak kaas in 4 stroken hebben gesneden en bij grote plakken zouden ze zelfs 5 boterhammen kunnen beleggen, maar dan houdt het denk ik wel op.
Mijn broers en zusters kregen, dank zij die gouden lepel, gewoon kaas, rosbief, fricandeau, e.d. op brood, zonder dat we dat beleg in stroken, repen of anderszins moesten snijden.
En aangezien die “gouden lepel” nogal verwijtend uit uw toetsenbord komt, moet ik even verduidelijken dat geen van mijn broertjes en zusjes om zo’n gouden lepel hebben gevraagd. Die lepel wás er gewoon. Mijn excuses daarvoor.