wat een sentiment

Auteur: olga van roode-peterson

geweldig deze verhalen.ik ben olga peterson geb.rijpgracht boven de fam. fontijn.en toen naar de tjerk.h.de vriesstr.verhuisd. ik ben de jongste van 4,men zus Wil zus Nel die vriendin was met jenny grifhorst uit de callenb.str.hebben gebascetbald bij ? met trainer bramvan bakel.{een lekker ding}want ik kreeg hem jaren later toen ik ging bascetballen en broer Simon die met de buurjongens een band had opgericht de shihama"s een jongen was Jan hulsebos die woonde boven lutjewinkel en Jan jacops die woonde boven ons op 3 hoog in de tjerk.en henf woonde niet in de buurt en nog een jongen.en loes denslager daar heb ik ook mee op school gezeten en haar mooie haar dat staat me nog altijd bij. en ik zie loes die getrouwd is met rensebrink ook nog geregeld zei woont in zandvoort.en die viese tuinman die boven de poort woonde die heeft eens geprobeerd met mij vuile spelletjes te doen maar ik was toch wat slimmer dan hij,maar toch ik weet het nog steeds.en de fam.stornebrink met mientje die later Wil hete daar ben ik heel lang mee bevriend geweest maar sinds kort niet meer.na 56jaar is er een einde aan gekomen.en andre hazes zen 1ste vrouw en dochter natalie die woonde in de bestevearstr. daar gingen wil en ik elke vrijdag avond het kaartspel pesten doen en ook eten want annie kon heerlijke zuurkool maken.en soms kwam andre dan langs om zijn dochter te zien ze waren toen al uit elkaar.en op de rijpgracht woonde ook toon manders met zen vrouw Emmy dat wist mijn moeder allemaal.ik weet nu van wie ik het heb dat ik al die artiesten onthouden heb.en Ben Kramer was men vriendje toen ik 12 was en carla bruyntjes men vriendin we gingen met de vriend van Ben Jan van de beddenwinkel in de Jan,van galenstr.patat eten in de kalverstr.en dan had je ook nog op de hoek bestevaer rijpgr,een winkel van men,meier die stond altijd achter het raam en zei iedereen vriendelijk gedag,mijn moeder kwam er nooit .maar omdat die man altijd zo vriendelijk deed ging mijn moeder er ook dingen kopen.leuk he.En tegenover mij in de gerard,cal,str.woonde Hannie ottnvanger die ongehuwd zwanger was nou dat was wat.Het ging door d hele buurt .ze kreeg een zoon Glen als ik het goed onthouden heb.en ook woonde daar de fam.staubach die deden ook veel voor de tuin. en boven lutjewinkel de fam.schut.Die waren een beetje anders dus Beppie mocht nooit meedoen met ons.en als de ijswagen kwam bij de melkboer dan vochten we voor een stukkie water ijs dat eraf was gevalllen.en zo kan ik nog veel meer schrijfen,Olga van roode-peterson 22-09-2009