Speeltuin van Sportpark de Ruijter

Hieronder drie van de reacties op het verhaal over Sportpark de Ruijter en een schitterende foto.

Fred Fontijn op het houten paard in de speeltuin van Sportpark de Ruijter.

Het Dorp (Fred Fontijn)
Als ik terugdenk aan de buurt waar ik geboren ben, de buurt met die speeltuin, dan denk ik: 'we woonden in een dorp'. Dit gevoel komt weer boven wanneer ik de namen zie die reageerden. Wil Faassen, Mathijs Gerber en Cor Preij, dan wordt het alleen maar bevestigd. Met Mathijs zijn zus, die in Canada woont, correspondeer ik regelmatig. Zijn ouders kwamen later van de Gerard Callenburgstraat bij ons op de trap wonen op de Rijpgracht. Wil Faassen kwam ik later op allerlei plekken in Amsterdam tegen en groette haar dan verlegen. Haar echtgenoot ken ik niet. Cor Preij heb ik als jong jongetje zien korfballen, tenslotte speelde ik ook jaren bij Landlust. Mijn hele familie was daar actief. Ik ben Fred Fontijn en woon nu in een dorp in Drenthe.

Sportpark (Karel Prey)
Ja, wat moet ik zeggen. Ik kijk twee keer in de week op de site voor de laatste achtien maanden. Nog niet zo lang geleden heb ik het naar mijn broer Cor gestuurd en die ging meteen antwoorden. Ik ben nu al 55 jaar in Australië en steeds kijk ik naar de klimkooi, daar heb ik heel wat gespeeld. En de Engelsewip en vergeet de draaimolen niet en als ik terugdenk, nooit een ongeluk gezien, zelfs niet van de grote glijbaan . Het is ongelofelijk, je zal het mischien niet geloven, maar ik droom van de klimkooi en helemaal van de Engelse wip. Ik heb het verhaal Sportpark de Ruijter naar veel mensen gestuurd, ook hier in Australië, die in de Jan den Haenstraat hebben gewoond en dat zijn er drie, dus ik doe mijn best. Veel groeten van Karel Prey

Klimkooi (Fred Fontijn)
Met verbazing las ik het bericht van Karel Prey, al 55 jaar zit hij in Australië en droomt nog steeds over de klimkooi in de speeltuin van Sportpark de Ruijter. Ik kan me dat niet voorstellen, want die klimkooi heb ik nog zien bouwen en toen was Karel volgens mijn berekeningen al vertrokken. Zou dat ding tijdens de oorlog afgebroken kunnen zijn? Hout was toen zeer gewild. Ik heb een foto, van toen ik een jaar of vier, vijf was, op een hobbelpaard. Het paard stond op de plek waar ik later de klimkooi heb zien bouwen. Ook Betty, mijn zus, wist niet beter of dat ding had er altijd al gestaan, maar bij het zien van de hiervoor genoemde foto, moest ze bekennen dat ik gelijk had. Nu gaat het er niet om dat ik zonodig gelijk moet hebben, maar toch. Voor het gemak bedacht ik dan ook maar een oplossing. De oplossing die ik hiervoor beschreef, dus. De vraag is nu natuurlijk: Wie stookte de klimkooi uit onze speeltuin op. Karel ik stuur je de foto wel op.

Lees ook Sportpark de Ruijter.

En meer lezen over deze buurt? Klik hier voor 'Landlust', een deel van Bos en Lommer.

Frank Schabracq

Re: lang geleden maar leuke tijd

Marianna Luttikhuis:
hoi fred ook ik heb in de Joris van Andringastraat gewoond op no 28 ik denk dat jouw zuster Betty mijn broer ook nog wel kent hij heet Bertus en woont daar nog steeds alleen de woningen worden nu gerenoveerd dus woont hij even op de Willem de Zwijgerlaan maar Bertus komt wel terug in de Joris verder ben ik op de Jacq Perkscool geweest en ben nog steeds lid van de nu korfbalclub alleen heten we nu Sporitng West en zittenmet de club in het Westerpark ook deze club heerft een website misscien wel leuk voor nog meer oud leden van Landlust om daar eens op te kijken www.sportingwest.nl ook geen onbekende voor jouw is Joop Beijdorff zit ook nog bij de club zelf woon ik nu in Hoofddorp als ik het zo de reacties lees dan hebben wij toch een leuke tijd in dat buurtje gehad zowel in de speeltuin op school en bij de diverse clubs die er waren o ja en ik ben getrouwd

Tineke Bootsma-ter Haar

Jeugdherinneringen

Via mijn ouders attent gemaakt op de site geheugen van West en door Fred doorverwezen naar deze site. Ik woonde in de Jan de Haanstraat tot 1963, daarna verhuist naar Sneek.Mijn eerste fiets(door mijn vader opgeknapt) met blokken op de pedalen. Het hek van de speeltuin met om het hoekje links het verkooppunt van chips(met zakje zout) tijdens de korfbalwedstrijden. De schommels: Hoe hoger hoe beter. Klimrek? Herinner ik me niet. Had hele lieve juffrouw op de Narcis, donker haar. Ben haar naam helaas vergeten. Maar moest wel naast haar zitten voor de klassefoto! Lagere school heb ik geen herinneringen aan, misschien verdrongen omdat ze niet zo leuk waren. De speeltuinverening: Judo-/balletles, operettevereniging met tante/buurvrouw Riek. Van Sinterklaas geloof afgevallen door "Ome" Jan als Sinterklaas(miste vinger?). Heb cadeau nog steeds. Jubileum korfbalvereniging in Carré, met Willeke Alberti(herinnering klopt niet volgens Fred, zal nog eens aan mijn ouders vragen hoe of wat) De éne na de ander herinnering komt boven. Koperen deurknoppen poetsen. Ook die van de oudere buurvrouw beneden. Met als dank een Katjesdropje. Melkboer om de hoek waar ik "op de pof" boodschappen haalde. Aan de andere kant om de hoek de groenteboer en aan het water de stal van de visboer. Zure bommen. Het 'zwembad' tussen de huizen. kan eigenlijk geen niet leuke dingen verzinnen. Verjaardagsfeestjes van mijn ouders met o.a. de ouders van Yvonne. Vanuit je bed luisteren naar het gelach en de muziek. Namen? Cisca, Yvonne(rook altijd naar Zwitsal haarlotion). En ... wat baalde ik dat wij naar Sneek verhuisden. Ik hoop dat onze kinderen net zulke leuke herinneringen hebben aan hun 'oude' buurtje.
Tot nu toe ben ik nog geen bekende namen tegen gekomen maar dat kan ook aan mijn geheugen liggen. Ik zal binnenkort eens op zoek naar oude foto's.

Della Higen-Champeau

Re: Re: Re: wat een sentiment

Bert Champeau:
Henk Bruijntjes:olga van roode-peterson:geweldig deze verhalen.ik ben olga peterson geb.rijpgracht boven de fam. fontijn.en toen naar de tjerk.h.de vriesstr.verhuisd. ik ben de jongste van 4,men zus Wil zus Nel die vriendin was met jenny grifhorst uit de callenb.str.hebben gebascetbald bij ? met trainer bramvan bakel.{een lekker ding}want ik kreeg hem jaren later toen ik ging bascetballen en broer Simon die met de buurjongens een band had opgericht de shihama"s een jongen was Jan hulsebos die woonde boven lutjewinkel en Jan jacops die woonde boven ons op 3 hoog in de tjerk.en henf woonde niet in de buurt en nog een jongen.en loes denslager daar heb ik ook mee op school gezeten en haar mooie haar dat staat me nog altijd bij. en ik zie loes die getrouwd is met rensebrink ook nog geregeld zei woont in zandvoort.en die viese tuinman die boven de poort woonde die heeft eens geprobeerd met mij vuile spelletjes te doen maar ik was toch wat slimmer dan hij,maar toch ik weet het nog steeds.en de fam.stornebrink met mientje die later Wil hete daar ben ik heel lang mee bevriend geweest maar sinds kort niet meer.na 56jaar is er een einde aan gekomen.en andre hazes zen 1ste vrouw en dochter natalie die woonde in de bestevearstr. daar gingen wil en ik elke vrijdag avond het kaartspel pesten doen en ook eten want annie kon heerlijke zuurkool maken.en soms kwam andre dan langs om zijn dochter te zien ze waren toen al uit elkaar.en op de rijpgracht woonde ook toon manders met zen vrouw Emmy dat wist mijn moeder allemaal.ik weet nu van wie ik het heb dat ik al die artiesten onthouden heb.en Ben Kramer was men vriendje toen ik 12 was en carla bruyntjes men vriendin we gingen met de vriend van Ben Jan van de beddenwinkel in de Jan,van galenstr.patat eten in de kalverstr.en dan had je ook nog op de hoek bestevaer rijpgr,een winkel van men,meier die stond altijd achter het raam en zei iedereen vriendelijk gedag,mijn moeder kwam er nooit .maar omdat die man altijd zo vriendelijk deed ging mijn moeder er ook dingen kopen.leuk he.En tegenover mij in de gerard,cal,str.woonde Hannie ottnvanger die ongehuwd zwanger was nou dat was wat.Het ging door d hele buurt .ze kreeg een zoon Glen als ik het goed onthouden heb.en ook woonde daar de fam.staubach die deden ook veel voor de tuin. en boven lutjewinkel de fam.schut.Die waren een beetje anders dus Beppie mocht nooit meedoen met ons.en als de ijswagen kwam bij de melkboer dan vochten we voor een stukkie water ijs dat eraf was gevalllen.en zo kan ik nog veel meer schrijfen,Olga van roode-peterson 22-09-2009Heeej Olga,Bij toeval (het is nota bene midden in de nacht) kom ik op deze zeer interessante site terecht.Ik kom ook uit de Rijpgracht/Bestevaerstraat-buurt.Wij woonden in de Charlotte de Bourbonstraat. Op het hoekje van de Karel Doormanstraat.De verschillende namen die jij in je reactie noemt ken ik.De meest frappante naam die mij opvalt is die van Carla Bruyntjes zoals jij de naam spelt.Dat moet mijn (jongere) zusje zijn.Later, in haar middelbare schooltijd ( de Ir. Lely HBS op de Prinsengracht) is zij zichzelf Mathan gaan noemen.Wat leuk dat jij haar jouw vriendin van toen noemt.Laat svp even weten of je dit gelezen heb.Mijn mailadres is: vipservices@planet.nlMet groeten,Henk Bruijntjes.
Ha die Henk, ik mag toch wel Henk zeggen neem ik aan. Je bent n.l. wel een stukje ouder dan ik. Mijn naam is Bert Champeau. Mijn zus Della en ik hebben onze hele jeugd bij onze grootouders gewoond op de hoek tegenover jullie op nummer 68hs. Je kent ze vast wel. Falk was de naam en mijn opa was aardappelboer. Ik weet dus best wel een hoop te herinneren van oud buurtgenoten. Ook ik heb de nodige tijd in de speeltuin vertoefd en uiteraard heb ik ook gekorfbald. Wie niet. Grappig dat je zus op het Lely heeft gezeten. Ik heb daar ook een paar jaar gezeten. Toen was de naam Ir. Lely Lyceum en zat trouwens op de Keizersgracht, maar dat terzijde. Enkele buurtjes van jullie kan ik me nog wel herinneren. Roos, Paques, Jaren, Mantel als ik me niet vergis. Ik weet niet of je je het kan herinneren, maar wij hadden een Canadese vader. Als je nog meer info wil uitwisselen dan hoor ik het wel

Wat een giller. Kom ik zomaar op deze site terecht en zie een bericht van mijn broer Bert en van onze overbuur"man" Henk. Ook ik heb leuke herinneringen aan de buurt. Ik zat niet op korfbal bij Landlust, maar op Landlust basketbal. De kampclub, speeltuin allemaal gave herinneringen.

Bert Champeau

Re: Re: wat een sentiment

Henk Bruijntjes:
Heeej Olga,
Bij toeval (het is nota bene midden in de nacht) kom ik op deze zeer interessante site terecht.
Ik kom ook uit de Rijpgracht/Bestevaerstraat-buurt.
Wij woonden in de Charlotte de Bourbonstraat. Op het hoekje van de Karel Doormanstraat.
De verschillende namen die jij in je reactie noemt ken ik.
De meest frappante naam die mij opvalt is die van Carla Bruyntjes zoals jij de naam spelt.
Dat moet mijn (jongere) zusje zijn.
Wat leuk dat jij haar jouw vriendin van toen noemt.
Laat svp even weten of je dit gelezen heb.
Mijn mailadres is: vipservices@planet.nl
Met groeten,
Henk Bruijntjes.

Henk Bruijntjes

Re: wat een sentiment

olga van roode-peterson:

Heeej Olga,

Met groeten,
Henk Bruijntjes.

Henk Bruijntjes

Hai Marianne, wat leuk na zoveel jaren jouw naam te lezen.
Je broer Bertus heb ik gekend.
Net als je vader en moeder.
Ik kwam ook bij jullie thuis, eerst in de Bestevaerstraat en later in de Joris van Andringa.
Ik zelf woonde in de Charlotte de Bourbonstraat.
Leuk deze herinneringen weer op te halen.
Oja, ik woon ook in Hoofddorp.
Laat svp even horen als je dit gelezen heb.

Met groeten,
Henk Bruijntjes.

Henk Bruijntjes

Re: Mooie tijd !

Dick Sax:
Doet mij enorm veel plezier om zoveel te lezen over mijn oude buurt. Probeer er minimaal een keer per jaar te kijken Mijn naam is Dick Sax. nu 61 en woonde in de Bestevaerstraat - recht tegenover familie van Veen - speelde ook aantal jaar bij Landlust. Veel gelachen en vond korfbal een prima sport. Fred en Jan Paques heb ik veel zien spelen. Ter info ben eind 69 "geemigreerd" naar Bladel en sinds enkele jaren neergestreken in Tilburg . Mijn basis vrienden club vanuit landlust bestond uit oa Free de Jong , Peter Mulder, en ook Jan Pacques. Jammer dat het scholencomplex (de U) verdwenen is. Hoop later meer Tilburg 11 aug 2008

Dag Dick,
Ongelooflijk na zoveel jaar jouw naam te lezen.
Ik ben de oudere broer van Jan Bruijntjes, wij woonden toen in de Charlotte.
De namen Frediie de jong, Anna van Burenstraat, ook daar Peter mulder, op de hoek van de Karel Doormanstraat en natuurlijk Jan Paques.
Met zijn (oudere) zuster Grada die in Johannesburg in Zuid Afrika is gaan wonen.
Een tijd hebben ze ook een hondje gehad die tippie heette.
Grappig he.
Laat mij scp even weten als je dit gelezen heb.

Met groeten,
Henk Bruijntjes.

André Wilding

Contact Information for Paul Duvivié

I bought some old albums of matchbox labels at an auction in England and the name Paul Duvivié with an address in Joris van Andringastraat was written in them. I can see Paul has written some of his memories on this website.
I would love to contact Paul and find out how the albums arrived in England.
My email address is andre.wilding@kr.htnet.hr

Cheers

André

André Wilding

Re: Re: joris van andringastraat 1-2 hoog

André Wilding:
paul duvivie:Hallo toevallig kom ik deze site terechtdenk meteen aan die goede oude tijdDe familie denslagen woonde bij mij om de hoek op de rijpgrachtIk herinner mij nog loes denslagen met mooi spierwit haarik ben geboren in de Joris v. A in 1947 en woonde er tot 1967nu woon ik in nieuw sloten.Natuurlijk de kleuterschool met de hele lieve juf v/d ValkEn daarna de J. Perk bij de vreselijke mevr. SmitDe naam Fontijn op de Rijpgracht herinner ik mij ook nog welMaar er staat mij ook nog een Hannie Fontijn bij maar dat kan ook mis zijnMijn beste vriend was Jopie Swart die woonde op de Rijpgracht boven Denslagen.Ook herinner ik mij nog Keesie de Vries op nummer 4 in de JorisOok had ik een tijdje een vriend die heet Serge hij had een Russiese moeder en is ook nog verhuisd naar de CalllenburgstraatGroenteman Wester was vaste prikOok de Melkboer hoek Jors en Tjerk die ook nog een tijd de melk zelf rondbrachtZelfs een schillenboer kan ik mij nog herinnerenEn op woensdag de orgelmanEn natuurlijk de vuilnisman nog met een ratelHeel soms kom ik nog wel eens in de buurt met mijn 3 zoons om de oude sfeer te zoeken maar helaas die tijd is niet meerVoetballen op het korfbalveld, de speeltuin met de klimkooi natuurlijk met die paal in het midden waarmee je lekker vlug naar beneden konOok de binnenplaatsen met de zwembaden en zandbakEigenlijk was de hele buurt toen voor kinderen geweldigGroetPaul
Message for Paul Duvivié : Last week I purchased a collection of matchbox labels from an auction in England. The albums had your name and address in the front....how did they get here ? Regards, André

You (or any of your family and friends) can contact me on andre.wilding@kr.htnet.hr

Regards, André

André Wilding

Re: joris van andringastraat 1-2 hoog

paul duvivie:
Hallo toevallig kom ik deze site terecht
denk meteen aan die goede oude tijd
De familie denslagen woonde bij mij om de hoek op de rijpgracht
Ik herinner mij nog loes denslagen met mooi spierwit haar
ik ben geboren in de Joris v. A in 1947 en woonde er tot 1967
nu woon ik in nieuw sloten.
Natuurlijk de kleuterschool met de hele lieve juf v/d Valk
En daarna de J. Perk bij de vreselijke mevr. Smit
De naam Fontijn op de Rijpgracht herinner ik mij ook nog wel
Maar er staat mij ook nog een Hannie Fontijn bij maar dat kan ook mis zijn
Mijn beste vriend was Jopie Swart die woonde op de Rijpgracht boven Denslagen.
Ook herinner ik mij nog Keesie de Vries op nummer 4 in de Joris
Groenteman Wester was vaste prik
Ook de Melkboer hoek Jors en Tjerk die ook nog een tijd de melk zelf rondbracht
Zelfs een schillenboer kan ik mij nog herinneren
En op woensdag de orgelman
En natuurlijk de vuilnisman nog met een ratel
Ook de binnenplaatsen met de zwembaden en zandbak
Eigenlijk was de hele buurt toen voor kinderen geweldig
Groet
Paul

erno woesthoff

De klimkooi

Ja, na mijn zus moet ik ook even mijn beerput opentrekken. Even een duik in het verleden. Wat die klimkooi betreft. Ik zie ze nog zien komen in de hongerwinter van 1944 in de 2e wereldoorlog. Gewapend met zagen en bijlen kwamen de buurtbewoners aanzetten en was de klimkooi snel verdwenen. Later ook de kleedkamers en het materiaalhokje van Landlust. Alles wat kon branden en warmte geven werd vakkundig verwijderd.
Ik heb vele bekende namen voorbij zien komen, maar ik mis er nog veel. Dolf Weema uit onze J.d.Haenstraat zag ik voor het laatst op de reunie van zijn 70e verjaardag. Wat is er geworden van Rietje van Dam van de Rijpgracht, waar ik vroeger veel bewondering voor had. Hoe gaat het mijn oud vriendinnetje Doortje van Loenen, ook Rijpgracht en Willie Banen uit de Joris. Over de Joris gesproken: Daar woonde Cor Wareman, boven Thea Driessen. Met Cor heb ik gevochten op het schoolpleintje vóór de Herman Gorterschool. Hij was veel groter en sterker dan ik, maar op een gegeven moment zat ik boven op hem. Als ik opstond zou hij me wel pakken, dus ik wachtte tot de schoolbel ging en rende toen snel naar binnen. Daar zag ik de haak van de tochtdeur niet, bleef hangen en vloog met mijn rechterarm door één van de ruitjes naar de Jacques Perkschool. Met een snelverband op mijn pols ging ik achterop de fiets met de heer Volkers, hoofdonderwijzer van de Herman Gorterchool naar de GGD vlakbij. Het litteken heb ik nog. Gevochten heb ik ook nog met Cor Ladiges uit de J.d.H., voor de lol eigenlijk, want zo een vechtersbaas was ik niet. Hij waarschuwde me nog: Nu kunnen we geen vrienden meer zijn en dat kwam uit. Na zijn bloedneus heb ik hem niet meer gezien.
Op de Rijpgracht woonden ook nog Beppie Kramer, Jantje Blom en Tiny Schweitzer. Hun ouders klaverjasten met de mijne. Met klaverjassen bij Sportpark de Ruyter won mijn moeder nog de eerste prijs. Ik werd toen derde, want ik speelde met Hennie Schoos. Wat hadden we een geluk, alles lukte en dat tegen o.a. Dien van den Bergh, een ware professional. We hebben wat afgelachen. Zo kan ik wel doorgaan en ene haalt het andere naar boven, maar ik stop nu op 15-2-2010.

Truus Heslinga-Woesthoff

mooie herinneringen uit de jan den haenstraat

Altijd ben ik jaloers geweest op mensen, die een reunie hebben. Van Henk Melissen heb ik het E-mailnummer van Geheugenvanwest doorgekregen en wordt me iets soortgelijks aangeboden. Want zo kun je het wel vergelijken.
Terug gaan in de tijd.
Ik ben Truusje Woesthoff. Heb gewoond in de Jan den Haenstraat 30 II. Bram Zwaan woonde boven ons. Hans de Graaf op nr. 34 in het huis en daar weer naast Rina Kikkert op I hoog. Henk Melissen was de beste vriend van mijn broers.
Ik heb gekorfbald bij Landlust, maar kreeg de bal maar moeilijk in het mandje. Dus ik heb het niet zo ver geschopt met korfballen. Later ben ik nog gaan basketballen bij Landlust, maar heb daar een paar rotte knieen aan overgehouden. Maar dat kan ook van het twisten zijn gekomen, wat ik erg graag deed in die tijd. Inmiddels ben ik daaraan geopereerd, dus ik kan gerust een balletje tennissen, wat ik nu graag doe.
Ik woon alweer 33 jaar nu in Schagen, Noord-holland.
Als ik aan de tijd terug denk, kan ik vellen vol schrijven, heb ik in de gaten.
We hadden een heel fijne tijd vroeger en ik heb leuke herinneringen.
Zoals: Landlust wilde een feestje en bedacht een schijn-huwelijk. Een grote bruidegom, Dolf van Driel en een klein bruidje en dat moest ik zijn. Géén gezicht, maar Landlust had zijn feestje.
Inmiddels heb je een paar foto's van mij ontvangen, Fred, wat je er mee doet, mag je zelf weten.
Mocht iemand willen reageren mijn E-mailnummer is: heslinga.tr@hotmail.com

pim gerritsen

Bewoner 1938-1956

hallo fred en cor,

mijn naam is pim gerritsen ,ik ben geboren op 26-12-1938 in

de gerard callenburgstraat 24 huis.

de families grifthorst en de pruis waren onze bovenburen.

mijn tante coba [eisma] woonde onder de families prij en

ladiges in de jan de haenstraat 13 (?)en naast v.d.werf.

ik voetbalde veel in de speeltuin met o.a. piet wareman ,

rob sterker en tonnie vlek.

later ben ik via jan valks gaan basketballen bij landlust.

in 1956 we verhuisd naar de schaapherderstraat.

olga van roode-peterson

wat een sentiment

Henk Melissen

Landlust

Ik ben Henk Melissen geboren 1 Julie 1936 en woonde in de Gerard Callenburg straat vanaf 1943 op 29 2hoog. Op 1 hoog woonde de familie Schoos en in het benedenhuis de familie Herfst. De familie de Bakker woonde aan de linkerkant op 1 hoog en de familie Staubach aan de rechterkant van ons op 1 hoog. Joop Bijendorf woonde links schuinover op 1 hoog. Henny Schoos, Ton de Bakker, Frans Staubach en ik waren allemaal lid van de korfbal club Landlust en speelde in hetzelfde team samen met, Betty Fontijn, Rob Woesthof, Erno Woesthof, Truus Woesthoff, Rinus Vlek, Piet Verkerk. Sommige namen die in the verschillende artikeltjes vermeld staan komen mij bekend voor. Buiten het korfbal vershillende van ons waren ook lid van de basketbal club en trokken veel met elkaar op, bioscoop, fietstochten, dansen, etc.
Mijn moeder stond vaak Zondags in de kantine op korfbalveld samen met Mevrouw Fontijn, Tante Trees van Puffelen, Mevrouw Staubach en andere.
In 1955 ging ik varen als scheepswerktuigkundige op de grote vaart en bleef lange periodes weg van huis, zodoende verloor kontact met meeste bekenden.
Sinds 1967 woon ik in Canada en sinds 1995 gepensioeneerd, genieting van mij vrije tijd. Spendeer veel tijd op de computer en zodoende kwam ik op de "Geheugen van West" web site terecht met onder andere Fred Fontijn's artikeltjes en reacties daartoe. Ik moet zeggen het doet mij veel plezier en van de reacties te zien, ben ik niet de enigste die het met sentimenteele gevoelens leest.
Ik kan bereikt worden aan henkm@biolink.ca

Ramon Sterker

ramon sterker

Hallo iedereen, alsof ik weer thuis kom in de wijk Landlust-Bos en Lommer. Voor het eerst gekeken omdat ik wat bekende namen zag op het moment dat ik met Google bezig was in relatie tot mijn eigen naam. De naam is Ramon Sterker, ook wel "raampie" of "stekkie" genoemd en ben uiteraard in deze wijk na mijn geboorte opgegroeid met veel plezier en goede herinneringen. Ik zat na de kleuterschool op de Herman Gorterschool en was lid van Sportpark de Ruijter en Landlust (eerst de korfbalclub daarna de basketballclub) veel plezier gemaakt ondermeer met velen die hier worden genoemd met zowel de festiviteiten van de speeltuin, het clubhuis, binnentuinen Zomers Buiten enz. Ik zal vanaf nu met regelmaat kijken naar andere reacties.
Ramon Sterker
sterker@ziggo.nl
ramonsterker@hotmail.nl

Fred Fontijn (fred@fontijn.nl)

Hoi Buurtgenoot

Dag Marianna,
Eerlijk gezegd herinner ik je als Marjan. Maar ik ga er vanuit dat dit in de loop der jaren wat is veranderd. Geeft niks je bent nog steeds een Luttikhuis en die herinner ik mij wel. Voor Bertus heb ik mijn zus niet nodig, we stonden regelmatig samen te 'tienen' op het korfbalveld. Daarnaast heb ik hem heel wat wedstrijden zien spelen in het eerste. Van jou wist ik niet meer dat je korfbalde. Maar ook je ouders waren mij bekend, tenslotte woonde mijn oma en de oudste zus van mijn moeder, tante Trees in de Tjerk op nummer 9 en was ik lange tijd bevriend met jullie overbuurjongen Ramon sterker.
Vorig jaar oktober was er van mijn lagereschool klas een reunie, precies vijftig jaar nadat we van de JPS af waren. Ook een verslag daarvan staat op deze site. Omdat ik in een periode van nostalgie zit, schreef ik een aantal stukjes voor deze site, tik bovenaan de pagina mijn naam maar eens in en ze komen allemaal te voorschijn. Ook via Sporting West is al eens een artikel van mij aangekondigd en sinds die tijd kijk ik regelmatig op jullie website. Wij wonen al weer 34 jaar in Drenthe, Betty nog steeds in Amsterdam. Leuk van je gehoord te hebben en doe de groeten aan je grote broer.

Marianna Luttikhuis

lang geleden maar leuke tijd

Dick Sax

Mooie tijd !

Andere Fontijn

Dag Paul,
Je hebt gelijk, er woonde twee families Fontijn op De Rijpgracht. We waren overigens geen familie van elkaar. Eerst woonde opa Fontijn aan de overkant van de gracht. Na zijn overlijden ging zijn zoon daar met zijn gezin wonen. Twee zonen waren er in dat gezin, Hannie was volgens mij de oudste. Die ging, net als ik, ook korfballen, hij bij Blauw Wit en ik bij Landlust. Hij is daar, volgens mij, tot op heden voorzitter. Waarschijnlijk waren jullie ongeveer van dezelfde leeftijd, jij en ik schelen drie jaar en dat is nu natuurlijk niks meer, maar toen heel wat. Ik herinner mij jou niet meer, waarschijnlijk die leeftijd.

Voor Wester was Dop daar op die plek de groenteman, misschien weet je dat ook nog wel en de melkboer, vlak bij de speeltuin was Snoek, de winkel noemden wij altijd Lutjewinkel.

Ons oude buurtje wordt nu gerenoveerd, nadat er een aantal jaren geleden overal al dubbelglas is gekomen. Een paar jaar terug ben ik er met een paar jeugdvrienden nog eens doorgewandeld. Naar aanleiding van wat ik vermoedde, viel het mij mee. Maar ja onze jeugd vinden we er gegarandeerd niet meer terug. Alleen de herinneringen daaraan blijven over. Daarom vond ik het leuk jouw reactie te lezen.