Binnenspeelterrein De Albo en Sportpark De Ruyter

Auteur: Conny van IJLL (1959)

Tussen de Jasper Leijnsenstraat en de Blois van Treslongstraat was een speeltuin op het binnen terrein van het huizenblok, de Albo. Je moest wel een klein bedrag lidmaatschap betalen per maand. Eens per jaar werd er een soort schoolreisje georganiseerd waar je het hele jaar voor kon sparen. In de zomer was er een pierenbadje met waterspuwende leeuwen. Ik ben er ongeveer 15 jaar geleden weer eens gaan kijken, en het was er toen nog steeds, wel iets kleiner dan in mijn gedachten, maar niet echt klein. Verder was ik lid van Sportpark de Ruyter waar ik op Gymles zat, eerst gaf de heer Rijnink hier les en daarna dacht ik de heer Bootsma o.i.d.. Sportpark de Ruyter organiseerde altijd hele leuke spelletjes dagen met blikjes gooien en met een stalen ring die je langs een krokelend figuur moest halen, zoals je later in de Willem Ruyschshow had. Ook het Sinterklaasfeest was altijd erg leuk, ik heb zelfs nog een boekje en een wekkertje dat ik toen heb gekregen. Zelf woonde ik in de Coppelstockstraat waar je natuurlijk "het Landje" als speelterrein had.