Auteur: FRED VAN RIEMSDIJK

Ik heb van ongeveer mijn 2e jaar tot aan mijn 16e in de van Beuningenstraat gewoond op nummer 32 3 hoog voor. Mijn vriendje Rinie woonde op 3 hoog achter. Ik zou wel een uur over deze tijd kunnen schrijven maar maar ik zal proberen het wat kort te houden. In 1 van de vorige reacties zag ik dat er 1 maal in de maand de huur op werd gehaald. Nou dat was in mijn jeugd altijd om de week door de huurjuffrouw. Dat zal een bedrag geweest zijn van rond de 2 a 3 gulden. Ze liet dan op maandag wel altijd en katjes dropje achter voor mijn zus en broer die op dit adres geboren is. Dat was dus een feest als je van school thuis kwam. ( moet je nu eens voor komen). Op maandag was het altijd was dag en dan stond mijn moeder in een wasketel op het gas in het keukentje de was te koken. Als je dan op een wat ongelukkige tijd thuis kwam kon je gelijk helpen spoelen en de was met de hand wringer. Later kocht ze een Edy wasmachine met een wringer er op dat was een hele verbetering. Je mocht toen ook geen kleedjes buiten uitkloppen en als dit dan wel gebeurde moest er een op de uitkijk gaan staan om te kijken of er geen politie aankwam. Ik zelf ben van 46 en heb de eerste 2 jaar bij mijn opoe ingewoond boven de melkboer Ome jan gewoond op de Wittenkade. Maar zoals ik al zei ik kan wel uren over diet ijd vertellen. Ik heb daar dan ook het grootste gedeelte van mijn jeugd gesleten en die is best blijven hangen. Ik ben eigenlijk meer iemand die heel goed kan luisteren en ook heel graag 1000 vragen zou willen beantwoorden over die tijd en die buurt als dat ik 1000 woorden op papier moet gaan zetten. ( heb ik ook geen moeite mee hoor maar dan heb ik dag en nacht werk en daar begin ik niet aan. ( ik ben ook geen 18 meer maar gelukkig wel Amsterdammer.). Dus als jullie nog vragen hebben. Ik woonde zelf in het gedeelte tussen de Haarlemmerweg en de van der Duijnstraat.

Ik schijf dit op de computer van een kennis dus via dit adres kun je mij ook bereiken.
Heel veel groeten Fred.